4 – 5 жовтня у м. Буча пройшов міжнародний фестиваль «Парк мистецтв. JAZZ»

10 жовтня 2019, 14:19
Власник сторінки
0
131
4 – 5 жовтня у м. Буча пройшов міжнародний фестиваль «Парк мистецтв. JAZZ»

В цьому році тематичним напрямком фестивалю «Парк мистецтв. JAZZ» стало мистецтво джазу. Джазу — як музики свободи, майстерності діалогу й імпровізації.

Вперше в Україні на фестивалі виступив кращий джазовий співак Великобританії вокаліст-віртуоз Клівленд Воткіс, вибрані поезії під драматичні та ліричні імпровізації джазового піаніста Олексія Боголюбова читав один із найвідоміших українських письменників Сергій Жадан. Ці виступи пройшли зі справжнім аншлагом, глядачів зібрався повний зал. Така подія стала своерідним і щирим подарунком для поціновувачів поезіїї та джазу.  

На п’яти майданчиках Парку Мистецтв протягом всіх днів фестивалю діяли цікаві розважальні, мистецькі, музичні, освітні програми. Поки батьки дегустували вишукані сири й вино під шепіт осіннього листя, діти навчалися грі на всіх видах африканських барабанів та засвоювали ази імпровізації.  На багатьох майданчиках була чудова можливість послухати музику від кращих джазових колективів України та заглянути в обличчя джазових легенд і їх буремних історій, оглянувши фотовиставку. Вечорами ж на всіх чекало справжнє свято музики й поезії, та особливе відчуття затишку й свободи, яке може подарувати лише джаз у вечірньому осінньому парку. Усі вечірні концерти проходили у літньому театрі на великій сцені. .

Організатори фестивалю:

Національна спілка театральних діячів України,

Бучанська міська рада та відділ культури національностей та релігії.

За підтримки Уряду країни та Міністерства культури України. Проект реалізується в рамках програми «Малі міста – великі враження» Міністерства культури України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: парк,фестиваль,джаз,Буча,Сергей Жадан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.