Володимир Бородянський вже викликає співчуття

01 жовтня 2019, 21:38
Власник сторінки
журналист
0
13
Володимир Бородянський вже викликає співчуття

Тут “відморозитися” не вийде. Чекаємо Позиції! Протестувальники будуть виходити під Мінкульт щодня. Преса їх підтримає. Люди теж. Що будете робити, пане Міністре? Буде якась публічна реакція

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський вже викликає співчуття. Хоча ми попереджали! Під Мінкультом почався безстроковий пікет Незалежної профспілки Національного музею історії України.

Щодня, окрім вихідних з 9. 00 до 9. 15 за адресою: вул. Івана Франка, 19.

І мені особисто, молодого Міністра щиро жаль. Бо він до тієї кризової ситуації не причетний. Більше того, телегрупи медіа-холдінгу, який він ще недавно очолював, завжди оперативно підтримували вимоги саме музейників.

Проблема є і її треба негайно вирішувати! Ось що повідомила профспілка:

ДИРЕКТОРКА НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ТЕТЯНА СОСНОВСЬКА АКТИВІЗУВАЛА «БОЙОВІ ДІЇ» ПРОТИ ПЕРВИННОЇ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ  МУЗЕЮ
Адміністрація Трампа планує висунути Полу Добрянські, дипломата високого рангу в адміністрації президента Джорджа Буша-молодшого, на високу посаду в Державному департаменті. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на обізнані джерела.

Добрянські була послом з особливих доручень з питань Північної Ірландії та заступником держсекретаря з глобальних питань. Тепер вона може замінити Томаса Шеннона, який оголосив про свій вихід на пенсію.

Це рішення підкреслює наскільки швидко президент Трамп та Майк Помпео формують нову команду в Держдепі, і що вони почали підбір команди ще до завершення процедури затвердження Помпео на посаді держсекретаря, наголошує видання.

Пола Добрянські на тепер є дослідником Центру науки та міжнародних відносин Harvard Kennedy School.""

" data-medium-file="" data-large-file="" class="alignnone size-medium wp-image-3783" src="https://i2.wp.com/www.kyivcity.top/wp-content/uploads/2019/09/71387396_699324603915998_3251560564018642944_n-500x300.jpg?resize=500%2C300" alt="" width="500" height="300">

В стані божевільної агонії, намагаючись прикрити свої фінансові афери, директорка Національного музею історії України Тетяна Сосновська продовжує плодити безглузді догани та подання на звільнення членів профкому Первинної профспілкової організації НМІУ.

Реагуючи на свавілля «керманички» та для пришвидшення процесу очищення української культури від корупціонерів та гопників, справжні профспілкові організації з 25 вересня 2019р. поновили протестні акції під будівлею Міністерства культури за адресою вул. Івана Франка, 19.

Станом на сьогодні, Сосновська відкрила «бойові дії» не лише проти профспілки музею, а й проти фахової частини колективу. Не зважаючи на Законодавство України, вона просто «зачищає» останні осередки музейних фахівців, які з останніх сил намагаються стримати це свавілля. Безліч листів до керуючого органу, численні звернення, та, практично нульові результати.

Ми сподіваємося, що нове Міністерство культури, молоді та спорту, очолюване Володимиром Бородянським, нарешті дослухається наших вимог.

6 мільйонів 23 тисячі 476 гривень. Стільки коштують послуги членів журі та експертів, які вибирають найкращий проект “Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції гідності”, пише Експрес-онлайн.

29 березня Міністерство культури України підписало угоду про “Оплату послуг та роботи членів журі, експертів та відповідального секретаря в Міжнародному відкритому архітектурному конкурсі за двома номінаціями”. Як видно із офіційної документації, що додається до угоди, йдеться саме про конкурс Меморіалу Героїв Небесної Сотні та Музею Революції Гідності.

""

Угоду підписали із фірмою “Hossbach Lehmhaus GbR”, яка і є організатором згаданого конкурсу. Договір оприлюднили на сайті офіційних закупівель ProZorro. До речі, у договорі всі суми оцінюються у євро і сумуються у загальну вартість 187 тисяч 200 євро.

Оплата роботи членів журі за першою номінацією (оцінка та вибір найкращого проекту “Меморіал Героїв Небесної Сотні”) оцінена у 21 тисячу євро. Вартість послуг членів журі, які визначатимуть найкращий проект у “Конкурсі Музей Революції Гідності” (друга номінація) – 31 тисяча 500 євро. Послуги експертів оцінили у 13 тисяч 600 євро при роботі з проектами меморіалу та у 2 тисячі 400 євро при виборі проекту музею.

У вартість також включили витрати на перевезення, проживання та харчування членів журі, експертів та відповідального секретаря. Послуги перекладачів (чимало членів журі з-за кордону) оцінили у 9 тисяч 500 євро. А технічне забезпечення засідань журі – у 15 тисяч євро.

А ось оголошений на офіційному сайті проекту склад журі:

Архітектурне журі: Юліан Чаплінський, начальник управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради – головний архітектор міста Львова Гвідо Хагер, ландшафтний архітектор, Hager Partner (Цюрих, Швейцарія) Професор Райнер Маламакі, архітектор, Lahdelma & Mahlamаki Oy (Гельсінкі, Фінляндія) Мацей Милобецкі, архітектор, JEMS Architekci (Варшава, Польща) Професор Матіас Зауербрух архітектор, Sauerbruch Hutton Architekten (Берлін, Німеччина) Олександр Свистунов, директор Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), головний архітектор міста Києва Професор Чан Тугей художник, кінорежисер, письменник (Берлін, Німеччина) Дмитро Волик, начальник Головного архітектурно-планувального управління – Департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради, головний архітектор міста Дніпра Заступники членів журі: Володимир Шевченко, архітектор (Київ, Україна)

Загальне журі:

Євген Нищук, Міністр культури України Володимир Бондарчук, голова ГО “Родина “Героїв Небесної Сотні” (Київ, Україна) Ігор Пошивайло, генеральний директор ДУ “Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності” (Київ, Україна) Мирослав Маринович, правозахисник, публіцист, віце-ректор Українського католицького університету (Львів, Україна) Елейн Хьоманн Гуріан, музейний консультант (Арлінгтон, США)

Заступники членів загального журі: Ігор Гурик, Голова Благодійного фонду “Майдан Гідності” та позаштатний радник Міністра культури України (Івано-Франківськ, Україна) Тамара Мазур, заступниця Міністра культури України (Київ, Україна) Юлія Нечипоренко, заступниця начальника Управління – Міністерство культури України (Київ, Україна) Павло Сидоренко, координатор Ініціативної групи постраждалих на Майдані (Київ, Україна) Ігор Кульчицький, член ГО “Родини Героїв Небесної Сотні” (Київ, Україна)

 

Оля ПІЛІЩУК
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2018/03/30/289651-ministr-kultury-zarobyt-muzeyi-revolyuciyi

" data-medium-file="" data-large-file="" class="alignnone size-medium wp-image-3601" src="https://i2.wp.com/www.kyivcity.top/wp-content/uploads/2019/09/15673737115d6c398f547c2-500x281.jpeg?resize=500%2C281" alt="" width="500" height="281">

Справжні профспілкові організації Національного музею історії України  –Первинна профспілкова організація НМІУ та Первинна профспілкова організація Всеукраїнської незалежної професійної спілки «Захист праці» в НМІУ. Вони виборюють права працівників музею, а не право на безбідне життя директорки музею Тетяни Сосновської.-пише блог uamediacen

Саме тому головна вимога – відсторонення від посади Т. Сосновської та всебічна перевірка її діяльності.

У своєму листі до в.о. держсекретаря США вони назвали Степана Бандеру, Романа Шухевича та Організацію українських націоналістів, а також Українську повстанську армію – «нацистськими колаборантами»

56 американських конгресменів, серед яких представники обох провідних партій, звернулися до Держдепартаменту США з проханням про дипломатичний тиск на Україну та Польщу через «фінансований державою» антисемітизм.

Текст відповідного листа-звернення опублікований на офіційному сайті конгресмена-демократа від штату Каліфорнія Рогіта ‘Ро’ Ханни. Опубліковані також під листом підписи всіх конгресменів, які підтримують таке звернення.

«Ми закликаємо Вас приєднатися до нас та правозахисних організацій у боротьбі проти антисемітизму, ксенофобії та всіх форм нетерпимості, закликавши польські та українські уряди однозначно відкинути спотворення Голокосту та вшановування нацистських колабораціоністів і повністю розслідувати антисемітські злочини», – зазначають конгресмени у листі до виконувача обов’язків державного секретаря Джона Саллівана, публічно оприлюдненому 25 квітня.

Серед іншого, Ро Ханна та інші підписанти назвали в числі «нацистських колаборантів» Степана Бандеру.

«Серед груп та осіб, яких прославляють в Україні, є нацистські колаборанти Степан Бандера, Роман Шухевич та Організація українських націоналістів, так само як і Українська повстанська армія», – вказують конгресмени.

Автори звернення зазначають також, що Польща ухвалила закон, який карає заяви, що приписують нацистські злочини Німеччини польській державі, штрафами або тюремним терміном. Представники польського уряду говорять, що закон покликаний захистити країну від помилкових звинувачень у співучасті в Голокості.-https://ukrainian.voanews.com/a/konhresmeny-sesha-ukrayina/4365627.html

""

Проявом антисемітизму і прославленням нацистських колаборантів в Україні, на думку конгресменів, є «проупівська кампанія 2017 року» українського Інституту національної пам’яті, перейменування вулиць на честь Бандери та Шухевича, а також діяльність «неонацистського батальйону Азов», який має бути розпущеним, а не включеним до складу Нацгвардії, вважають автори заяви. Також конгресмени вказали на причетність міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до діяльності цього підрозділу.

Степан Бандера, який був ідеологом і теоретиком українського націоналізму, невдовзі після проголошення відновлення української держави 30 червня 1941 року у Львові був затриманий нацистами. На початку 1942 року Бандера був перевезений до концентраційного табору Заксенгаузен, звідки вийшов у вересні 1944 року. В 1959 році Бандера був убитий радянським агентом Богданом Сташинським.

Реакція на заяву американських конгресменів директора Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича

Володимир В’ятрович назвав «змішуванням некомпетентності та свідомого спотворення інформації, змішуванням правди і брехні» звернення понад 50 американських конгресменів до Держдепартаменту з проханням про дипломатичний тиск на Україну та Польщу через «фінансований державою» антисемітизм.

«Дивно, що така велика кількість поважних американських політиків поставила свій підпис під таким документом», – сказав В’ятрович у коментарі Радіо Свобода 26 квітня.

«Коли прикладом вшанування колабораціоністів називають в’язня нацистського табору Заксенгаузен Степана Бандеру або Романа Шухевича, який із 1943 року очолював один із наймасштабніших антинацистських рухів спротиву в окупованій Третім рейхом Європі, то це свідчить тільки, як мінімум, про низький рівень знань тих людей, які поставили свій підпис», – відзначив історик.

«Як приклад нашої (Українського інституту національної пам’яті – ред.) пронацистської чи колабораціоністської пропаганди названо нашу інформаційну кампанію, присвячену Українській повстанській армії. Ця інформаційна кампанія складалася з двох виставок «УПА: відповідь нескореного народу», і одна з цих виставок якраз розповідала про масову антинацистську боротьбу Української повстанської армії. Один зі стендів цієї виставки розповідав, зокрема, про євреїв, які в лавах УПА боролися про нацизму, а потім боролися проти комунізму», – додав Володимир В’ятрович.

" data-medium-file="" data-large-file="" class="alignnone size-medium wp-image-3785" src="https://i1.wp.com/www.kyivcity.top/wp-content/uploads/2019/09/71101024_699324510582674_1180692767437750272_n-500x375.jpg?resize=500%2C375" alt="" width="500" height="375">

Всі, хто поділяє ці вимоги, можуть долучитись до щоденних акцій протесту, які відбуваються щодня, окрім вихідних з 9. 00 до 9. 15 за адресою: вул. Івана Франка, 19.

Профком.

Контакт тел. 0972288930 Ольга

Світовий Конґрес Українців засуджує ліквідацію
Бібліотеки української літератури в Москві

Світовий Конґрес Українців (СКУ) засуджує ліквідацію Бібліотеки української літератури  в Москві (Бібліотека), що стала предметом триваючої кампанії переслідування з боку владних структур Російської Федерації.21 квітня 2018 р. Інформаційне агентство “УНІАН” повідомило про те, що вивіску з будівлі знято, веб-сайт заблоковано, а сама будівля передана міському Департаменту спорту для розміщення Центру розвитку туризму Москви.

Репресивні дії проти персоналу, обшуки та допити керівництва Бібліотеки, а також засудження 5 червня 2017 р. Директора Бібліотеки Наталії Шаріної до чотирьох років умовного ув’язнення за політично вмотивованими звинуваченнями значно сприяло остаточному закриттю Бібліотеки. Останні два бібліотекарі були звільнені 1 березня 2018 р.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство, включно й правозахисні організації, відповідно відреагувати на неприйнятні дії Російської Федерації своїми негайними акціями, щоб захистити людські та національні права української меншини в Російській Федерації,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

" data-medium-file="" data-large-file="" class="alignnone size-medium wp-image-3788" src="https://i1.wp.com/www.kyivcity.top/wp-content/uploads/2019/09/71201239_699324550582670_7080951021425393664_n-500x300.jpg?resize=500%2C300" alt="" width="500" height="300">

На черзі ще кілька подібних протестів.

Для нової команди Мінкульту, де немає адекватних фахівців з конфліктології інтелектуальних протестів науковців, подібні акції стають початком кінця. Бо суспільні симпатії на стороні музейників, яким вже втрачати нічого, і які загартовані багаторічними “боями”.

А це і публічні протести, кримінальні розбірки, суди, профспілковий рух, міжнародний розголос…

Пан Бородянський може пояснити, чи є у нього перемовники, що зрозуміють протестувальників, зможуть їх заспокоїти і вирішити конфлікт? Час розповісти, хто буде опікуватися музейними справами?

Хоча я особисто вважаю, що очільнику Мінкульту варто особисто зустрітися з колективом НМІУ. Вислухати, зрозуміти і прийняти ЗАКОННЕ рішення, якого всі чекають. І проконтролювати, аби воно відбулося.

Тут “відморозитися” не вийде. Чекаємо Позиції!

Протестувальники будуть виходити під Мінкульт щодня. Преса їх підтримає. Люди теж.

Що будете робити, пане Міністре?

Буде якась публічна реакція, чи страус?

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, Президент медіа-групи


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.