Відновлювати – благородність. Руйнувати – вандалізм!

06 серпня 2019, 14:12
Власник сторінки
0
70
Відновлювати – благородність. Руйнувати – вандалізм!

«Агресія» та «злочин» є антонімом до поняття «успішна людина"

4 серпня цього року у м. Броди Львівської області біля руїн Синагоги відбувся пам’ятний концерт, присвячений ювілею одного із найвидатніших австрійських письменників Йозефа Рота, який народився в єврейській родині у цьому місті в 1894.  Головним меседжом фестивалю стала необхідність збереження пам’яток архітектри по всій Україні, зокрема консервація та подальше відновлення Бродівської синагоги.

В середині ХVIII ст. у Бродах було 86 синагог і молитовних єврейських домів. Звичайно, що до нашого часу таких вцілілих історичних будівель практично не збереглось, протеє руїни великої Бродівської синагоги, стіни якої Були свідками не однієї трагічної події.

І не може не викликати захоплення діяльність місцевого волонтера Володимира Ковальчука, який самостійно намагайється відновити міську синагогу.

Та найбільше здивування викликають не дії людей, які, по своїй суті, є волонтерами у відновленні історичних пам’яток, а написи власних імен на стелі руїн синагоги у стилі «Тут був Андрій» та гора сміття, яку нещодавно вивезли із цього місця.

Якщо проаналізвати акти вандалізму за останні роки, то можна дійти до висновку, що найчастіше такі дії вчиняють підлітки чоловічої статі, які живуть у неблагополучних сім’ях або потерпають від агресії з боку ровесників. Тому є дві поради – для батьків та для молодих вандалів. Для батьків- цікавтеся життям своїх дітей, пропагуйте зайняття спортом та повагу не лише до інших людей, але й до історії, у т.ч. пам’яток архітектури. А для любителів вандалізму хочеться нагадати, що досягти чогось у житті можна лише докладаючи для цього неабияких зусиль, працюючи над собою, займаючись самовдосконаленням, а поняття «агресія» та «злочин» є антонімом до поняття «успішна щаслива людина».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: концерт,Львов,вандализм,антисемитизм,синагога
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.