Стратегічні аспекти співпраці з китайськими партнерами

05 червня 2019, 07:29
Власник сторінки
журналист
0
29
Стратегічні аспекти співпраці з китайськими партнерами

За останні півроку,численні візити делегацій з Китайської Народної Республіки до Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського перейшли з розряду чогось неймовірного в закономірний


За останні півроку,численні візити делегацій з Китайської Народної Республіки до Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського перейшли з розряду чогось неймовірного в закономірний результат досягнення успішних домовленостей між керівництвом академії на чолі з ректором-Максимом Тимошенко та китайськими партнерами.
Головною і важливою подією стало підписання додаткових угод між сторонами – партнерами щодо проекту будівництва на території КНР Міжнародної хеншуйської академії музики та мистецтв, керувати яким будуть обидва заклади. Сумісне керівництво.
Яку користь така співпраця принесе академії та нашій державі в цілому?
По перше, незважаючи на низьку оплату праці, викладати та працювати у Академії бажає велика кількість талановитих музикантів та педагогів.
Завдяки співпраці з Китаєм, ми зможемо рекомендувати найкращих викладачів на роботу у міжнародній академії.
По друге,кращі китайські студенти, які висловлять бажання навчатись у магістратурі, за результатами сумісного відбору зможуть навчатись у стінах нашої академії,та здобувати магістерську освіту.
А це кошти та надходження не тільки на рахунок академії але й суттєве надходження до бюджету нашої держави.
Також,згідно попередніх переговорів та домовленостей,наші китайські партнери виказали готовність допомогти у фінансуванні ремонту даху академії, оперної студії.
Ні для кого не секрет, що спец. фонд академії в більшій своїй частині наповнюється за рахунок плати за навчання іноземних студентів.
Зі спец. фонду виділяються кошти на преміювання викладачів та працівників , на різні необхідні закупівлі, а також оплату комунальних платежів за гуртожиток.
Загалом кожного місяця на потреби академії зі спец. фонду витрачається близько мільйону гривень.
Тому , співпраця з нашими китайськими партнерами є запорукою дружніх відносин та можливістю вирішення нагальних проблем академії без залучення коштів з держбюджету країни,яких завжди не вистачає на культуру.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.