Україна очима француза

13 листопада 2018, 13:53
Власник сторінки
писатель, журналист
0
94
Україна очима француза
Поль Манондіс

Поль Манондіс закохався в Україну з першого погляду

Український співак Поль Манондіс жив в Парижі, приїхав в Україну у гості і прийняв рішення залишитися тут назавжди. Насамперед йому сподобалися люди, каже, что навіть українські музиканти кращі за французьких, бо все роблять з душею.

«Українці- щира нація. Так, у Європі дуже сильна вокальна школа. Але для музики важливо ще вкладати емоції, а не виконувати твір технічно правильно. Тож я в захоплені від представників українського мистецтва. Бо в їх творах є душа»,- каже Поль Манондіс.

Співаку подобаються краєвиди, культура, традиції, мова. У Європі – норма знати англійську та російську, а ще обов’язково державну. Для Поля – це насамперед французька.  Зараз вивчає українську.

«Я зараз інтенсивно вивчаю українську мову. Російська, і, звісно ж, французьку, англійську знаю давно-для європейців це норма. Мені подобається український - він мелодійний і музичний. Я оідразу зміг співати народні пісні і в моєму альбомі є кілька таких.

Зараз практикую побутової українську мову і досі не можу змиритися з тим, що українці говорять російською і вважають це нормою», - говорить Поль Манондіс.

Поль Манондіс вирішив залишитися жити в Україні і ще більше поринути у  місцеві колорити. Записав україномовний альбом «Україна - мій рай» і відправився у Всеукраїнський тур з концертами.

«Дуже багато вражень, але найголовніше те, що я вважаю, що ця держава  має величезний потенціал і перспективна. Відверто дивуюся, коли дізнаюся, що українці їдуть за кордон, залишаючи таку чудову батьківщину», - каже Поль Манондіс.

Подорожуючи Україною Поль Манондіс залюбки проводить час з місцевими жителями того чи іншого регіону. Знайомиться з українськими діалектами та культурою. Співак вважає, що в Україні – перспективна і комфортна для життя держава.

«Так, я- європеєць, подорожі-це звичка. Я міг вибрати для життя будь-яку країну. Людина шукає те, що йому подобається і де краще. Я душею відчув, що Україна - це мій рай. Можливо ті українці, які виїхали до Європи ще шукають своє місце під сонцем. Але я не можу зрозуміти: чому багато жителів держави не знають досконало свою рідну мову?

Я такого ще  ніде більше не зустрічав ...». – розповідає він.

Наразі Поль Манондіс  практикує побутову українську мову і досі не може  змиритися з тим, що українці говорять російською і вважають це нормою. Окрім цього у нього виникли питання і до деяких відомих українцв.

« Я не знаю, як деякі публічні люди можуть залишатися осторонь, коли у державі йде  війна. Так, не кожен може взяти в руки зброю, але є й інші засоби допомагати. Як мінимум - своїм прикладом і громадянською позицією. Звання народних артистів потрібно виправдовувати вчинками, а не словами. Я неодмінно поїду в АТО, щоб подивитися в очі патріотам, захищаючим Україну, яку я дуже полюбив», - каже він.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: патріот,співак
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.