Француз у гастрольному турі вивчає українську мову

24 жовтня 2018, 14:01
Власник сторінки
писатель, журналист
0
640
Француз у гастрольному турі вивчає українську мову
Поль Манондіз,співак

Франко-український співак Поль Манондіз вивчає українську мову, спілкуючись з українцями

Зараз француз Поль Манондіз  їздить з гастрольним туром по всій Україні. Старається по-максимому ввібрати в себе місцевий колорит. Подорожі для Поля Манондиза -  звична, але завжди надихаюча, справа.  З батьками у дитинстві відвідав безліч європейських міст. Вражає і захоплює вивчення мов, культур, традицій. Вважає, що усе це краще вивчати не через підручники та книги, а безпосередньо спілкуючись с людьми. На його думку українська мова - один з наймузичніших. Співак зацікавлено  слухає український фольклор. Вже включив до свого репертуару декілька українських народних пісень. На концертах глядачі із задоволенням підспівують йому, чуючи знайомі мелодії.

«Вивчати українську мову через спілкування – знайомлюсь с жителями різних куточків країни. Особливо подобаються місцеві діалекти. А ще- акценти. Як музикант я оцінив вимову на Західній Україні у  Коломії: «Ну ти де? Ну що ти робиш?» Вони це так мелозвучно  говорять, що одразу ж хочеться ці фрази проспівати", -  зізнається Поль Манондіз.

Коли француз приїхав  в Україну, то, пересікаючись з місцевими жителями, частіш чув саме російську. А потом дізнався про державну мову, яка дуже сподобалася на слух.  За європейськими принципами Поль Манондіз впевнений, що ромовляти на рідній мові нескладно, було б бажання. Тож  дивується: чому багато українці доси  не приділяють цьому моменту належної уваги. Незважаючи на те, що співак вже знає чотири мови, він почав займатися вивченням української. Тим паче, що пробувши в Україні майже три роки, прийняв рішення залишитися тут назавжди. А ще- хоче через творчість, розповідати якомога більше про те, що ця країна дуже ресурсна, перспективна і саме у ній можна розвиватися.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.