ДРУЖКІВКА отримала ще один музей! -Валерій Гнатенко

25 квітня 2018, 23:55
Власник сторінки
журналист
0
12

У Донецькому обласному художньому музеї відбулася презентація панно «Єдина Україна» – унікальна ткана мапа України, яка було виготовлена протягом 2017 року вісімнадцятьма майстрами з усієї країни

У Донецькому обласному художньому музеї відбулася презентація панно «Єдина Україна» – унікальна ткана мапа України, яка було виготовлена протягом 2017 року вісімнадцятьма майстрами з усієї країни за грант Президента.

Цей унікальний виріб поєднав різноманітні техніки ткацтва – від найпростіших до найскладніших і унаочнив регіональні особливості традиційного текстилю.

Під час презентації виступив дружківський міський голова Валерій Гнатенко, який подякував авторові панно Дарині Алєксєєнко, яка передала в дар музею свій дивовижний витвір.
Дарина ж надала інформацію про майстрів, що виготовляли панно, про особливості регіонального ткацтва, про задум цього проекту. Особлива увага – кримськотатарському елементу : його ткали десятки учасників АТО та майстрів-переселенців.

-Донецький обласний художній музей перетворюється на гордість Дружківки! – зауважив міський голова Дружківки Валерій Гнатенко, – Щасливі, що Ви з нами! Мистецтво вічне!

Науковий співробітник музею Оксана Рязанцева розповіла про традиційне ткацтво Донеччини середини ХХ століття. Саме вона знайшла і відродила це забуте ремесло і зараз співробітники музею популяризують його по всій Україні, як елемент нематеріальної культурної спадщини Донеччини.
Під час презентації відбулися майстер-класи «ткацтво на бердечку», який провела Дарина Алєксєєнко та майстер-клас з вибійкового ткацтва для дітей – співробітник музею Оксана Рязанцева.

Школярі по-справжньому зацікавилися технологіями народного ремесла і пообіцяли брати участь у подібних заходах Донецького обласного художнього музею.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.