Київ. Відбувся гранд-фінал VI міжнародного фестивалю "Відкриваємо Падеревського"

09 грудня 2017, 01:47
Власник сторінки
0
37
Київ. Відбувся гранд-фінал VI міжнародного фестивалю  Відкриваємо Падеревського

На сцені Національної оперети України пройшла визначна подія, яка має значення у розвитку українсько-польських культурних відносин – Гранд-фінал VI Міжнародного фестивалю "Відкриваємо Падеревського".

Фестиваль розпочався на початку листопада у Львові та проходив за підтримки Польського інституту у Києві, Польсько-Українського фонду імені І.Я. Падеревського та під патронатом віце-спікера Сенату РП Марії Коц.

Натхненням до музичного фестивалю «Відкриваємо Падеревського»  стала ідея популяризації постаті Ігнація Яна Падеревського – видатного митця, що об’єднує польську і українську культури. Цей добре відомий у світі митець, володар титулу Лицаря Великого Хреста (Орден Британської Імперії), почесний доктор  титулу   honoris causa 11 університетів Європи і Америки, зокрема і Львівського університету. 

Вечір розпочався із зустрічі з представниками ЗМІ за участі диригентів та солістів – учасників концерту. Спікерами були : Мирослав Михайлович Скорик, Адам Бала, Кшесімір Дембський та Оксана Мадараш.

«Мистецтво єднає», – говорить диригент-постановник театру оперети  Оксана Мадараш. У програмі концерту звучали  видатні музичні твори: «Сюїта» до драми Лесі Українки «Кам’яний господар», «Гуцульський триптих», «Три українські весільні пісні» для голосу з оркестром (солістка Валерія Туліс, Україна), «Карпатська рапсодія» для скрипки з оркестром (соліст Євген Крук, Україна) та ін.

Симфонічний концерт   – фінальний акорд цьогорічного Міжнародного фестивалю «Відкриваємо Падеревського» пройшов у театрі оперети з аншлагом. 

Київський національний академічний театр оперети

вул. Велика Васильківська, 53/3, т. (044) 287-62-57, 287-26-30

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.