Нещодавно відбувся ІІІ-й кіно-медіа фестиваль для молоді “Кіномаршрут”

29 листопада 2017, 19:09
Власник сторінки
0
109
Нещодавно відбувся ІІІ-й кіно-медіа фестиваль для молоді “Кіномаршрут”

Кіно-медіа фестиваль для молоді «Кіномаршрут» вже втретє організовує конкурс фільмів молодих кінематографістів та нагороджує переможців у старовинному Жовківському замку.

Кінофестиваль «Кіномаршрут» відбувся в старовинному місті Жовква в передмісті Львова. Третій рік поспіль тут проходить конкурс фільмів молодих кінематографістів, в цьому році вперше була предствлена ​​міжнародна програма. З різних куточків України і не тільки, сюди приїжджають кіновиробники для спілкування, навчання, обміну досвідом, також взяти участь в цікавих майстер-класах зі створення і виробництва кіно - відео - анімаційної продукції, визначення та нагородження переможців. В цьому році пройшла яскрава зустріч майстер-клас від творця і режисера українського фентезі «Сторожова вежа» Юрія Ковальова.

Всі фестивальні події та нагородження переможців проходять в унікальному місці, в Жовківському королівському замку - Жовківському державному історико-архітектурному заповіднику .. З 1678 року Жовківський замок став королівською резиденцією Яна III Собеського (1 674 - 1696), короля польсько - литовської держави Речі Посполитої. Зараз замок перебуває на етапі реконструкції.

Для участі у цьогорічному, ІІІ кіно-медіа фестивалі "Кіномаршрут" було відібрано короткометражні фільми  у категоріях: ігрове, документальне, анімація та експериментальне кіно (відеопоезія, музичне відео, арт-кіно) в межах 20 хв. у дві програми "Міжнародну" та "Національну". Національна програма включала студентські, дебютні та професійні фільми виробництва не пізніше останніх троьх років і вперше надісланих на кіно-медіа фестиваль “Кіномаршрут”.

Основою міжнародної програми "Cinemaway” є знайомство з культурою, традиціями, історією та мистецтвом різних народів. Фільми були надіслані з різних куточків світу — США, Канада, Австралія, Іран, Туреччина, Щвейцарія, Італія, Німмечина, Франція, Данія, Аргентина, Бразилія та інші.

Програма показів формувалася у блоки і демонструвалася у Львові та Жовкві. Анімаційний блок представили в Українській академії друкарства, вибране з міжнародної та національної програм показали в Центрі Шептицького. Далі учасники фестивалю два дні провели у тісному спілкуванню в Жовкві, де в замку (ДІАЗ) проводилися майстер-класи, а в жовківському кінотеатрі ім. Т.Шевченка (один з небагатьох діючих кінотеатрів в районних центрах України)  йшли покази фільмів.

Незалежно від програми показів фільмів експертне журі визначило переможців відібраних фільмів на фестиваль у кожній номінації.

 

Переможці ІІІ кіно-медіа фестивалю для молоді "Кіномаршрут" /"Cinemaway"

 

Міжнародна програма /Іnternational program

Анімація/Animation

1 місце - "Prychynna: The Story of Love” by Andriy Shcherbak (Андрій Щербак) (Ukraine);

2 місце - “iRony”, by Radheya Jegatheva (Australia);

3 місце - "Bystander”, by Sheyda Kashi (Іran );

 

Ігрове/Fiction

1 місце -Speck of dust “ by Leopold Kraus  (France);

2 місце - “Noturno” by Eduardo Mattos (Germany);

3 місце - “ Secret” by Amit Hagin (Germany);

 

Документальне/Documentary

Кращий фільм - “It Takes a Village–The Casting of a Jain Temple Bell “ by James A Cook ( USA).

 

Експеримент/Experiment

Кращий фільм - “The Chair” by Gordon Robertson (Scotland).

 

 

Національна програма

Експериментальне кіно

1 місце - “Зсередини”, режисер Олександр Биков;

2 місце - “Термінус”, режисер Анжела Богаченко;

 

Документальне кіно

1 місце - “Дім” режисер Анна Корж;

2 місце - “Безіменні”, режисер Володимір Овсюченко;

3 місце - “Люди Христианії” (Humans of Christiania), режисер Олена Рубашевська;

 

Ігрове кіно

1 місце - “Нетерпимість”, режисер Володимир Бакум;

2 місце - ”Сходознавець”, режисер Анастасія Матешко;

3 місце - “Сонечко”, режисер Анна Смолій;

 

Спеціальні відзнаки:

Фаворит журі фестивалю - “Ariadne’s Thread” , режисер Claude Luyet, (Швейцарія);

Спеціальна відзнака від Державного історико-культурного заповідника м.Жовкви “В пошуках ідеального” - “Люди Христианії” (Humans of Christiania), режисер Олена Рубашевська;

Спеціальна відзнака віл студії КІТ “На долоні” - “Noturno” by Eduardo Mattos (Germany);

Спеціальна відзнака фестивалю за актуальність тематики - “Осторожно! Пропаганда!” режисер Олександр Чернобай;

Розвиток сучасних цифрових технологій та сучасних медіа потребує поширення кіноосвітніх процесів територією всієї України. Як розвивається кіногалузь у столиці, в інших містах, де функціонують кіностудії та кінокомпанії, які фільми знімаються, які теми досліджуються – про це повинен мати уявлення навіть мешканець невеликого містечка і села, адже телебачення та Інтернет лише частково відображають процеси в національній кіногалузі і майже виключають кіноосвітню складову.

“Кіномаршрут” - мандрівний фестиваль, який незабаром продовжить покази у Львові, Києві та інших містах  країни, а ще окремо збере наймолодших учасників фестивалю та проведе церемонію нагородження переможців дитячої програми. У задумі організаторів – у наступному році провести фестиваль одночасно у двох країнах Україні та Польші

 

Майстер-класи та творчі зустрічі

Олег Педан - режисер, аніматор, викладач університету І.К.Карпенка-Карого (технології виготовлення ляльок для покадрової зйомки );

Степан Коваль - режисер, аніматор. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка та Срібного Ведмедя Берлінського кінофестивалю (творча зустріч та МК на прикладі проекту);

Юрій Ковальов - кіно та телережисер, сценарист, творча зустріч на МК на тему історичного фентазі в українському кіно на прикладі фільму;

Петро Зузяк - актор театральної студії ВІК (біомеханіка Мейрхольда);

Юрій Зморович - режисер-кінодокументаліст, музикант ("Експеримент. Як я знімав кіно.");

Концерт "Мольфар": Роман Рось - скрипка, сопілка, перкусія. Юрій Зморович - труба, електроніка. Зоряна Рось - вокал. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.