3 лютого в музеї Т. Шевченка відкриється виставка художниці Ольги Чернецької

01 лютого 2017, 17:50
Власник сторінки
0
42
3 лютого в музеї Т. Шевченка відкриється виставка художниці Ольги Чернецької

В серії “Ритми міста”, представленої на виставці у Києві, художниця пише портрет мегаполісу, наповненого метушнею та бурлінням.

3 лютого в Національному музеї Тараса Шевченка відкривається персональна виставка художниці Ольги Чернецької “У ритмі міста”

Ольга Чернецька – молода українська художниця; навчалась в Національній Академії образотворчого мистецтва та архітектури. Малює та пише олією з дитинства. Українська Революція гідності стала справжнім творчим поштовхом для художниці – з 2013 року вона активно виставляється в Україні та закордоном, де її роботи стрімко отримують популярність та визнання.

В 2016 році Ольга Чернецька стала учасницею 31 Chalsea International Fine Art Competition у Нью-Йорку, двох міжнародних проектів Abstract Art в галереї The Brick Lane gallery в Лондоні і Contemporary Art Show Spectrum Red Dot Miami 2016.

Ольга Чернецька працює в жанрі ліричної та геометричної абстракції, пише натюрморти і портрети та займається графікою. Мистецькі пошуки останніх років художниці пов’язані, перш за все, із кольором – субстанцією, яка напряму взаємодіє із сильними емоціями і стає на її полотні потужним енергетичним висловом.

В НМТШ Ольга представить живопис і графіку із серій “Ритми міста” та “Інтермеццо”, створених в 2016 році.

В серії “Ритми міста” художниця пише портрет мегаполісу, наповненого метушнею та бурлінням. Але це скоріше ніжний, одухотворений портрет, аніж пейзаж, який відображає всю міць і турбулентність великого міста.

В ‘Intermezzo’ ритмічні поєднання кольорів безпосередньо натхненні музичними творами. Художниця прагне синтезувати музику і живопис і на її картинах вони звучать в унісон, однак, центральною ідеєю залишається колір як такий, колір як форма і предмет.

Художниця розповідає: “Мої роботи – це не реальні місця і навіть не вигадані ландшафти. Все це емоційні та психологічні місця – мої внутрішні території. Мої картини роповідають про речі, які поза часом, і я думаю, що пейзаж для більшості з нас є чимось позачасовим”.

Офіційне відкриття виставки та презентація каталогу з обраними роботами художниці відбудеться 3 лютого о 18 годині.

адреса: м. Київ, бул. Т. Шевченка, 12

час роботи виставки: щоденно з 10:00 до 18:00 (каса до 17:30)

вихідний день – понеділок

На інші дні - вхідний квиток до музею: 25 грн.

Довідка:

Ольга Чернецька народилася і живе в Києві. Навчалася в Державній художній середній школі імені Т.Г.Шевченка та закінчила Київську школу мистецтв імені М.І. Вериківського. Брала уроки живопису у відомого українського художника Олександра Животкова, представника нового українського нефігуративного живопису, учасника групи Живописний заповідник. Навчалася іконопису. Закінчила Національну Академію образотворчого мистецтва і архітектури (факультет мистецтвознавства). На її рахунку – п’ять персональних виставок в Україні та авторський проект Ukrainian Landscape в галереї Schody (Варшава, Польща).

Дипломант ХІІІ Міжнародної виставки-конкурсу сучасного мистецтва Ukrainian Art Week 2016 (Київ, Україна) та переможець Всеукраїнського конкурсу-стипендії для художників 2016 в номінації “Абстракціонізм”.

Учасниця 31 Chalsea International Fine Art Competition (Нью-Йорк, США), двох міжнародних проектів Abstract Art в галереї The Brick Lane gallery (Лондон, Великобританія) і Contemporary Art Show Spectrum Red Dot Miami 2016 (Mайамі, СШA). Фіналіст онлайн-конкурсу Art Basel Miami Fine Art Competition Larus Gallery (2nd Annual International Fine Arts Competition, Майамі, США). 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.