У Києві пройде виставка художньої кераміки «Вічне коло», відкриття 14 жовтня!

12 жовтня 2016, 14:26
Власник сторінки
0
76
У Києві пройде  виставка художньої кераміки «Вічне коло», відкриття 14 жовтня!

14 жовтня о 18.00 у столичному керамічному просторі «ЦеГлинаАрт» (вул.Набережно-Лугова, 2-В) відбудеться відкриття виставки «Вічне коло» , подія триватиме до 13 листопада . Вхід для усіх вільний.

Провідні українські керамісти покажуть   сучасні художні тарелі ,миски та декоративні блюда Львівської кераміко-скульптурної фабрики (ЛКСФ) з приватних збірок .

Галерея є дружньою до усіх людей, яких цікавить  сучасне керамічне мистецтво.

Тарілка, миска – найпростіша та найдавніша форма побутової кераміки. Декорована вишуканою орнаментикою або сюжетною сценою, утилітарна річ підносилася в ранг унікального мистецького виробу зі своїм культурологічним посилом, що з плином часу лише обростав нашаруваннями смислів.

«На першому Фестивалі сучасної кераміки в урбаністичному просторі (2013. Київ) ми декорували стіну просто неба власноруч розписаними тарелями. Виявилося дуже красиво. Всі прагнули сфотографуватися на її тлі. Відтоді я мріяла зробити таку тематичну виставку і запросити до її участі друзів-керамістів» - Олеся Дворак-Галік.


«Виробництво мистецьких тарілок та декоративних блюд було серед пріоритетних напрямів діяльності відомих світових брендів тонкої кераміки:

«Вing & Grøndahl» та «Royal Copenhagen» (Данія), «Wedgwood» (Англія), «Rosenthal» (Німеччина). З-поміж українських виробників унікальна традиція склалася в останній третині ХХ століття на Львівській кераміко-скульптурній фабриці (ЛКСФ), де було виготовлено багато керамічних блюд та пластів, які нерідко вражають безпосередністю зображення і винахідливістю композиції. Над їх створенням працювали відомі митці та педагоги: З. Флінта, Т. Левків, Г. Кічула, Б. Горбалюк, З. Береза. У кожного своя манера, улюблені сюжети, техніка та кольорова гама, однак зібрані разом їх твори дають напрочуд цільне уявлення про стилістику львівської школи, яка стала живильним підґрунтям для багатьох сучасних художників.

 В даному виставковому проекті цікаво було б зіставити тарелі художників різних поколінь та вибудувати певну історичну перспективу, позначити спадкоємність чи навпаки, емансипованість молодих митців» - Олена Корусь.


Учасники проекту: Володимир Хижинський  (Луцьк)

                                         Олеся Дворак-Галік (Київ)

                                         Олександра Лебедкіна (Київ)

                                         Неллі Ісупова (Київ)

                                         Юрій Мусатов (Конотоп)

                                         Софія Горбачевська (Київ)

                                         Дмитро Білокінь (Полтава)

                                         Яніна Міронова (Польща)

                                         Студія авторської кераміки «Lege Artis» (Київ)

                                       

                                        

                                        

Куратори проекту: Олеся Дворак-Галік ,Олена Корусь  

За додатковою інформацією звертайтеся за адресою tseglynart@gmail.com

Столичний керамічний простір «ЦеГлинаАрт»

вул.Набережно-Лугова, 2-В

Виставка  «Вічне коло» , з 14 жовтня до 13 листопада .

Вхід для усіх бажаючих - вільний.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.