Генеалогическая выставка "Древо рода"

21 лютого 2016, 17:35
Власник сторінки
2
142
Генеалогическая выставка  Древо рода

Впервые в Украине, со 2 марта по 1 апреля 2016 года в Харькове будет проводится генеалогическая выставка "Древо рода" в рамках историко-культурного проекта "Родовод"

         Кожна людина має своє коріння. Це коріння – її предки, які жили задовго до неї та внесли певний генетичний, культурний та психогенеалогічний вклад в її становлення та розвиток. Сотні років виживання в різноманітних складних умовах дали нашим пращурам певні знання, досвід, звички – все те, що сьогодні, певною мірою, підсвідомо знаходить прояв у нашій поведінці. Тож вивчаючи свій родовід людина наближається до кращого розуміння себе, свого місці в світі, свого призначення, деколи знаходить пояснення своїм вчинкам, своєму життєвому вибору в тій чи іншій ситуації. 

        До того ж, згадуючи своїх предків людина, певною мірою, подовжує їм життя. Адже йдучи з цього світу ми залишаємося лише в пам’яті людській. Скільки часу нас пам’ятають – стільки ми живемо. 

      В решті решт, досліджуючи генеалогію власного роду людина на зовсім іншому рівні знайомиться з історією суспільства. Крізь призму життя окремих людей історичні процеси постають зовсім в іншому світлі і сприймаються, розуміються інакше. Отже, той, хто знає своє коріння, краще розуміє минуле, а значить, отримує необхідні знання для того, щоб приймати вірні рішення задля майбутнього. А це дуже потрібно в часи змін. Сьогодні наша країна переживає тяжкий період – з одного боку потреба відстоювати свою незалежність, політичний і територіальний суверенітет, а з іншого – потреба у докорінних змінах в суспільстві, без яких не побудувати незалежну, успішну, заможну Україну. Ці зміни можливі лише за умови міцного громадянського суспільства, що складається з активних членів громади, які здатні приймати вірні рішення і контролювати їх виконання.

Проект «Родовід» вперше в Україні покликаний:

Ø привернути увагу харків’ян до необхідності і доцільності вивчення історії своєї родини;

Ø сприяти популяризації методики і джерел, якими потрібно користуватися під час складання родоводу;

Ø показати історію і культуру Харківщини крізь призму історії відомих її родів;

Ø за допомогою старовинних речей створити атмосферу харківської давнини, приватних історій життя харків’ян.

Проект передбачає низку заходів, які будуть проходити в рамках підготовки, презентації та експонування виставки «Слобожанський родовід» в КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» (вул. Пушкінська, 62).

Головним партнером в здійсненні проекту виступає Харківський приватний музей міської садиби (директор Андрій Парамонов).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: история,Харьков,Архив
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.