На Форум з "Першим"!

15 вересня 2014, 11:00
Власник сторінки
0
25

Українці вражають. Видавництва дарують електронну літературу мешканцям Донбасу, книгарню для АТО збирає вся країна, а "Бібліотека Майдану" прямує на село. Україною мандрують книжкомобілі та книжкобуси


21-й Форум видавців у Львові розпочався. У фокусі – "Століття змін. Століття боротьби (1914 – 2014)". Топ-теми – ювілеї Т. Шевченка, М. Коцюбинського, річниця "Букваря" і "Апостола" І. Федоровича.


Цифри захоплюють: понад 60 локацій, 200 видавництв і 1002 події, 370 авторів, 25 країн-учасниць. Тут ви точно знайдете свою найкращу книгу, а про фаворитів журі дізнаєтеся вже завтра, 11 вересня.    

На 21-му Форумі з нами в дискусії – провідні інтелектуали світу. Персони і спеціальні гості – випускники і професура Єльського університету (США), Варшавського, Вроцлавського університетів (Польща), Карлового університету (Чехія), економічної школи Братислави (Словаччина), Тбіліського університету мистецтв (Грузія).

Чекайте на коментарі та враження Тімоті Снайдера, Мартіна Поллака, Паскаля Брюкнера, Зємовіта Щерека, Катержини Тучкової, Геркуса Кунчюса, Софі Оксанен, Міленка Єрґовича, Лявона Барщеуского, Януша Ґловацького, Анджея Стасюка, Баси Джанікашвілі, Людміли Уліцкої, Володимира Войновича… 

Форум видавців, як і раніше, соціальний. Цього року – ще більше подій для дітей ("Книгоманія-2014"), спеціальні програми для жінок ("Жінка у світі, що змінюється") і літніх людей ("Третій вік – задоволення від читання"), соціально-літературний проект "Східний фронт", дунайські й українсько-єврейські зустрічі та ще багато цікавого.

Найкращі традиції Форуму тривають – Міжнародний літературний фестиваль, книжковий ярмарок, урочиста церемонія вручення книжкової премії "Найкраща книга Форуму-2014", фестиваль "Молода Республіка Поетів", Львівський бібліотечний форум.    

Про книжкову кухню – в особах, деталях, смаках! З меню Форуму вже замовили львівську каву за романами Юрка Винничука до сирного кексу із книги Генріха Бьолля "Поїзд приїжджає за розкладом".

Тримаємо ніс за вітром і рушаємо на Форум! Як каже головний редактор Христина Стебельська, наше серце з перцем! "Тішуся, що книгу більше купують у спеціалізованих магазинах, а не на стихійних базарах, серед мотлоху русо-мила, – ділиться пані Христина. – В книгарнях найкращі книги Форуму видавців, як і переклади світових бестселерів, –  помітні. Їх розкуповують одразу. Я теж прихильник друкованої літератури, та й хороших онлайнових бібліотек в Україні не так багато. Поки що… Ми будемо боротися – за друковану і електронну українську книгу, бо це – преференція. Форум – теж наш фронт."

Гайда до Львова всі, для кого "ЧАС ЧИТАТИ"!

Новини Форуму – у програмі "Книга.UА", випусках "Новин", щодень – на сайті Першого Національного та в соцмережах.  

Головна редакція НТКУ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Форум издателей во Львове,Перший Національний,Христина Стебельська
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.