Мить музики в столичній підземці.

07 серпня 2014, 14:44
Власник сторінки
экономист
0
15

Інколи прекрасне знаходить нас тоді, коли ми до цього зовсім не готові...

Одного холодного ранку відомий на весь світ музикант Джошуа Белл спустився у підземку і на протязі 45 хвилин грав на скрипці Страдіварі найскладніші твори. За цей час повз скрипаля пройшло близько тисячі людей, та з них лише пару десятків на хвилину сповільнили ходу, прислухалися, хтось кинув долар-другий і побіг далі у своїх справах.

То був соціальний експеримент газети Washington Post, який продемонстрував здатність людей помічати красиве у повсякденному житті. Найчутливішими виявились діти – саме вони зупинялись, захоплені музикою, але дорослі не давали їм послухати і тягли далі. Хто зна, можливо, ці самі люди потім прийшли на концерт скрипаля в Бостоні, заплативши за квиток сотню доларів, а пост про цей незвичайний концерт був відмічений Пулітцерівською премією.

Кілька днів тому в київській підземці потік стомлених важким робочим днем людей, що поспішали додому, уповільнився, змінив свою звичну траєкторію, оминаючи невеличкий затор: в переході натхненно грали двоє хлопців, один на скрипці, другий - на віолончелі. Роздратування і втома вмить розчинилися, навіть час уповільнив свій безжальний темп. Люди боялися навіть дихати надто голосно, аби не зруйнувати цю дивовижну мить. Хтось знімав відео, хтось просто слухав, інші – тихенько обходили з краєчку, обірвавши на півслові розмову. В переході столичного метро лунав безсмертний шедевр Metallica «Nothing Else Matters». Якщо чесно, я не знаю, хто ці молоді музиканти, та я безмежно вдячна їм за ті кілька хвилин, що перенесли людей в інший вимір, час і простір – мабуть, всі, хто знайшов час зупинитись, відчули себе на концерті гурту Apocalyptica. Проте, зазирнувши в очі цих людей, я точно знаю: в українців – красиві серця і відкриті душі, чутливі до прекрасного! Ми вміємо цінувати те, що насправді є безцінним, а тому – не схибимо з дороги, що приведе нас і нашу країну до гідного майбутнього!

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.