Уряду варто економити не на соцстаттях

01 квітня 2014, 15:06
Власник сторінки
Маркетинг и реклама
0
34

Уряду варто економити не на соцстаттях

«Потрібно було перш за все прорахувати, на чому можна заощадити, на яких програмах, зокрема соціальних, були самі великі витрати. Якщо сопрограмма тягне лише на мільйони, а не мільярди, її можна було взагалі не чіпати. Це не та економія, за яку варто братися», - сказав політик, народний депутат кількох скликань ВРУ Тарас Чорновіл.

Чорновіл пояснив, що основні втрати Бюджет ніс через держзакупівлі. «Клянуться, що десь щось почали виправляти. Нібито основні держзакупівлі припинені, витрат на нетермінові капіталовкладення немає, а саме там були основні втрати. Це вже покриває частину витрат, нехай і не половину, і приблизно третина дефіциту бюджету», - припускає він.

Політик вважає, що для наповнення Бюджету доцільно виставити на продаж все майно, вилучене у колишніх представників влади. «Треба не гратися в популізм із серії «Музей революції», «Музей тоталітаризму» або «Дитячий інтернат», а шукати покупців. Протягом року можна було б ці об'єкти вигідно продати, а мова йде про мільярди».

Ще одним дієвим кроком по наповненню Бюджету, на думку Чоновіла, стала б допомога бізнесу державі. «Можна було домовитися з бізнесом про залучення такого механізму, як незначне, на кілька відсотків, зниження ставки податку, для тих, хто погодиться авансом проплачувати наступні періоди. Але це повинен бути не примусовий варіант. Багато,хто мають більш-менш стабільну фінансову ситуацію, могли б піти на це», - припустив він.

«Є ще одна «чорна діра», яку обіцяють заткнути. Це весь наш бюрократичний механізм. Який сенс в існуванні структур, які нічого не роблять, а здатних тільки красти?» - вважає Чорновіл.

Крім того, за його словами, прогресивна шкала оподаткування може допомогти перенести основний фінансовий тиск, який сьогодні здійснюється на всіх жителів країни, на багатих. «Це непоганий варіант. Але його треба вводити на холодну голову, а не так зопалу, як це відбувається зараз. І напевно, це не той пункт, яким можна наповнити Бюджет-2014. Це може спрацювати в наступному, 2015 році», - резюмував він.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.