Уманчани вимагають відправити мера Юрія Бодрова у відставку !

14 грудня 2011, 11:04
Власник сторінки
Журналист
0
1082

Через невирішення хасидських і споживацьких питань проти міського голови підписуються по тисячі жителів у день

За двадцять років «служби народу» - звинувачення з боку людей у нехтуванні інтересами громади!  Після останньої сесії – збір підписів за дострокове припинення повноважень. Так уманчани віддячують міському голові за те, що вони змушені судитись із владою та вирішувати купу проблем – боронити свою землю, шукати воду щоб помитись напередодні свят та боротись із кримінальними справами, які відкривають на тих, хто займається громадською діяльністю…

            Два тижні після сесії міськради, але в Умані – жодних змін. Остання крапля… води з крану, що витекла напередодні дня Української Армії і не дала можливості помитись, стала останньою краплею терпіння. Спочатку писали листи – в прокуратуру, губернатору, їздили до київських журналістів інформагенції УНІАН, розповідали про те. що змушені вдаватись до масових акцій. Тепер люди почали збирати підписи за відставку міського голови Юрія Бодрова – бо якщо влада не хоче слухати тих, хто її вибирав, то треба гнати таку владу…

-          Перед першим вересня – води немає. До дня Української армії – в кранах сухо. А в газетах начальник водоканалу Станіслав Марков каже, що «все нормально». – розповідає активіст громадського руху Володимир Гончарук. – дорогу до Пушкіна, 21а забрали хасиди, єдину лазню закрили, боротьба з самовільними кіосками в районі паломництва – лише на папері. А ще кажуть, що тарифи на тепло піднімуть, тоді як за розрахунками тепловики ще й винні уманчанам гроші, які забрали через двоставкові тарифи. По цим тарифам ще йдуть суди. Проблем – не перелічити. Що нам чекати на свято Миколая, Новий Рік, 8 березня? Це якою має народитись Нова Умань, яку так посилено будуть? Без води, тепла, доріг? Ми будемо боротись !

Перший намет по збору підписів встановили на Центральному ринку та в центрі міста. Люди дивувались, що це не якась партія, а уся громада. За два дні зібрали понад 2 тисячі підписів. Як розповідають люди, які приймають підписи, з подивом впізнавали серед тих, хто підписується, працівників водоканалу, прокуратури, міліції, членів Партії Регіонів, БЮТу, Нашої України, Фронту Змін… Як з’ясувалось, в Умані насправді немає «різних партійних кольорів». А є лише одна партія – уманчани.

-          Щоб припинити повноваження міського голови треба 10 тисяч голосів. – розповідає юрист Олександр Томасевич, екс-депутат міськради, що вийшов зі складу Партії Регіонів. – Міського голову обрали 8 тисяч уманчан, тоді як виборців у нас - 67 тисяч. Прикро, що губернатор Сергій Тулуб стоїть не на стороні людей. Такий висновок зробили. бо чимало матеріалів передали йому. Якби хотів, то вже «цикнув» би Юрію Івановичу, і бодай би той хоча б з’явився в суд і не ховався від людей.

Сам міський голова нині надає коментарі лише через офіційні газети й телеканали. Ситуацію із обуренням людей і численними статтями в незалежних виданнях на засіданні міськвиконкому прокоментував так.

-          Умань почала виходити із хаосу. – заявив міський голова Юрій Бодров. – цьогоріч місто, як ніколи, отримало підтримку з боку держави. Нас чує вища влада. Можливо, це комусь не подобається.

 Врізка

Рекорд в судах

За 2010 рік уманчани побили рекорд по зверненню до суду проти міської влади. Нині в суді слухається 3 справи: по бездіяльності міського голови, по двоставковим тарифам та по вирішенню земельного питання – поверненню дороги мешканцям будинку по вулиці Пушкіна, 21а.

 Точка зору
Валерій Кислинський: Юрій Іванович, будьте героєм. Скажіть «я устал, я ухожу»

            Голова Ради громадських організацій вважає: Коли слухаю, що через 20 років при владі однієї людини ми тільки виходимо «із хаосу» мені хочеться спитати – а хто нас туди загнав? Хто ж так наполегливо працював, що ми досі «тільки вилазимо»? Я розумію – були різні кризи, дефолти, знецінення грошей. Але ж і були часи економічного розвитку. Ми дожились до того, що не можемо помити дітей напередодні 1 вересня, чоловіків – перед їх святом. Ще на Новий Рік залишити уманчан без води і тепла – оце буде подарунок. Якщо Юрій Бодров уже не справляється зі своїми обов’язками. то невже важко зробити як Ельцин. Тоді він сказав під Новий Рік «я устал, я ухожу» і став героєм, дав дорогу молодим. Мені досі соромно за Умань, коли буваю у Христинівці. Місто в 6 разів менше за наше, а живуть набагато краще…

 

Ярослав Кулінєєв: Умань потребує зміну поколінь !

            Веб-майстер, «інтернет-вундеркінд» характеризує ситуацію в місті так: Відчуття, що нас тримають у минулому столітті. У нас вдома уже стоять сучасні комп’ютери, якісні телевізори, у школах нові програми, майже у кожного – мобільні телефони. Але ці ж домівки гріє півстолітня котельня, воду постачають столітні труби, будинки обслуговують «радянські» РЕУ, що беруть гроші ні за що і витрачають їх невідомо куди. Виникає питання, невже уманчани досі не хочуть мати якісні послуги, щоб за які вони платять? Може тоді краще відмовитись від усіх цих здобутків цивілізації і повернутись назад? Їздити на Москвичах та Запорожцях, ходити строєм і співати «вихри враждебные»? Дітей від усіх хвороб лікувати «зеленкою». Моя думка така – оці всі зміни, що сталися в Умані за останній рік, це результат роботи не міського голови, а небайдужих уманчан. Бо якби якийсь журналіст не розкрив, як хасиди носять гроші «налічкою», люди не знесли паркан, не подавали в суди й прокуратуру, то і влада б не шевелилась. Мене зараз багато сусідів запитують – а кого вибрати замість Бодрова? Кажу – треба молодого. І який би боявся та дослухався людей, а не мав товсту, немов у слона шкіру, загартовану ще з «компартійних» часів!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.