ЛЬВІВ’ЯНИ: ВЗИМКУ У МІСТІ СМЕРДИТЬ МЕНШЕ. ОПИТУВАННЯ

27 лютого 2013, 13:00
Власник сторінки
Журналіст в програмі "Без цензури. 5 хвилин правди"/ PR-менеджер в агенції"Перфектні рішення"
0
326
ЛЬВІВ’ЯНИ: ВЗИМКУ У МІСТІ СМЕРДИТЬ МЕНШЕ. ОПИТУВАННЯ

Городяни відверто зізналися журналістам проекту «Без цензури. 5 хвилин правди», що взимку вони менше, або зовсім не відчувають неприємного запаху. Припускають, що через сніг, який тане на вулицях, і «

Ось що відповіли опитані львів’яни на запитання: «Чи відчуваєте Ви взимку у Львові сморід?»

Андрій Гнида: «Я проживаю у Шевченківському районі. Сморід у теплу пору року відчувається просто неймовірний. Наразі ж, взимку, його не так чути. Але ж скоро потепліє і тоді запах знову з’явиться. Особисто я не вірю, що питання з подолання смороду буде вирішуватися, адже за 3 роки міська влада не спромоглася щось вирішити. Вона тільки те й робить, що перекладає відповідальність з одного виконавчого органу на інший».

Іван Сидоренко: «Сморід чути в кінці проспекту Чорновола аж до Топольної. Але запах не сильний, бо зараз сніг. Страшно уявити, що буде коли він розтане».

Наталя Манченко: «Мені особливо чутно запах за НУ «Львівська політехніка», аж до до вулиці Городоцької. Проте, смердить не настільки сильно, як було раніше».

Галина Пастущак: «Неприємний запах чути в районі вулиці Чупринки. На мою думку, запахи у місті викликали штучно. Комусь це вигідно».

Роман Коваль: «Сильно смердить в районі податкової та Наукової. Зараз запах чути менше, але з чим це пов’язано – я не знаю».

Олег Давидчак: «Іноді смердить в районі вулиці Стрийської. Взимку в принципі менше чути запах, але причини його виникнення можуть пояснити тільки фахівці».

Кирил Тигай: «На сьогодні запах в місті практично не відчувається. Але тема смороду у Львові стане як ніколи актуальною як прийде весна. З потеплінням одразу буде зрозуміло хто і де смердів. Взимку, поки сніг, тему запаху легше приховати».

Фахівці-екологи пояснюють: взимку змінюються погодні умови, зокрема, тиск, тому городяни і не відчувають неприємного запаху. Голова ГО “Бюро екологічних розслідувань” Дмитро Скрильніков зазначив, що ливньові (вуличні) стоки змивають із каналізації фекалії. Відповідно, у місті і менше смердить. «Версія, що у Львові не смердить тому, що тане сніг, і збільшується кількість стоків у каналізації, має право на життя. Звісно, на поширення неприємного запаху впливає тиск, вітер і погодні умови. Взимку вони, звісно, інші, аніж улітку. Думаю, повну відповідальність за таку проблему у місті має нести безпосередній власник каналізаційних мереж у Львові – підприємство «Львівводоканал».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.