Система e-Health не передбачає полегшення життя пацієнтів

22 вересня 2017, 00:32
Власник сторінки
Правник
0
37

Українці, які вважають, що система e-Health націлена на полегшення їхнього життя – глибоко помиляються

Сьогодні в.о. Міністра охорони здоров’я разом зі своєю командою під час брифінгу робила голосні заяви про пілотний старт системи e-Health. Система запрацює сповна, якщо депутати проголосують в цілому за відповідний законопроект. Таким чином, кожен українець, незважаючи на вік чи наявність доступу до Інтернету, буде змушеним зареєструватись в цій системі.

Чимало людей зраділи від запуску проекту, бо вважають, що ця система допоможе позбавитись лікарям та пацієнтам від паперової документації. Але запровадження цієї системи насамперед пов’язане з контролем наданих послуг, які оплачуються з бюджету, а не покращення рівня української медицини.

Заяви пані Супрун про обов’язковість реєстрації всіх українців у цій системі вкотре доводять, що вона мало дружить з реальність. В Україні близько 40% людей не мають доступу до Інтернету чи навіть не уявляють як ним користуватись. Нам спочатку треба навчити людей користуватись всякими електронними системами, а вже потім впроваджувати їх. Проте, команда профільного Міністерства, насправді, мало задумується над пацієнтами, тому і впроваджує всякі подібні системи.

Одна з найважливіших причин, чому Міністерство охорони здоров’я взялось за виконання цього проекту – кредит від міжнародних організацій. Таким чином, вже вкотре МОЗ не питає думки українських громадян та реалізовує кошти, які потім будуть вираховуватись саме з кишень українців. По всьому світу електронні системи в сфері охорони здоров’я впроваджуються задля оптимізації логістики надання медичних послуг. У випадку України старт e-Health пов’язаний саме з виділенням кредиту від Світового банку. Очевидно, що ця ініціатива насправді є профанацією з метою чергового дерибану коштів.

Крім того, система e-Health є частиною сумнозвісного законопроекту №6327, який МОЗ досі намагається проштовхнути на голосування у Верховній Раді. Запускаючи цю систему ще до голосування за закон, МОЗ хоче, щоб у нас не залишилось альтернатив, щоб норми цього законопроекту почали діяти ще до голосування за нього в Раді. Про очевидну незаконність таких дій нагадувати не треба.

Як бачимо, система e-Health націлена не на покращення української медицини, а лише для сильнішого контролю влади над пацієнтами. А команда Міністерства таким чином ще й проштовхує свій законопроект, який досі викликає шквал критики зі сторони медиків та українських громадян.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.