Російський слід у захопленні Вінницької ОДА.Пушилін і люстратори

07 грудня 2014, 09:41
Власник сторінки
відеограф
0
417

Конфлікт між керівництвом обласної рпади та обласної адміністарції, що стався у Вінниці 6 грудня, невипадковий.

По-перше, відповідно до розробленого та проголосованого під орудою Президента Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», 7 грудня 2014 року на окупованих територіях мають пройти позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних, міських голів в окремих районах. При цьому Президент гарантував, а Закон підтвердив, що повноваження обраних на цих позачергових виборах депутатів і посадових осіб ні за яких обставин не будуть достроково припинені.

До 7 грудня всі масові заходи у всіх регіонах мали бути зведені до мінімуму.
Натомість, у «президентській області» було влаштовано обструкцію.

Враховуючи той факт, що до наступного раунду Мінських угод 9 грудня, залишилися лічені дні все вказує на те, що загальним незадоволенням мітингувальників вирішили скористатися промосковські сили. Адже їм через своїх емісарів нічого не коштувало організувати Петру Олексійовичу послання наступного змісту: навіть у себе вдома ти не зможеш відчувати себе спокійно.

Невипдково також у всій цій історії з'явилися представники «Свободи». Після захоплення будівлі Вінницької ОДА процесами взявся керувати донедавна нардеп від «Свободи» Олексій Фурман.

Все свідчить про те, що конфліктом між Олійником і Свитком вирішили скористатися інші - набагато більш небезпечні гравці. Серед вінницької «еліти» є значна кількість персонажів, досі орієнтуються на Кремль.

«Родзинка», яка розвінчує заперечення вінницьких активістів про причетність до російських проектів та структур наближених до ФСБ. Звісно більшість громадських активістів може навіть не підозрювати про опосередкований вплив таких діячів на їх одноразові акції, та діяльність в цілому, але тільки не ключові гравці вінницького серпентарію типу Віктора Малиновського, якого багато чого пов’язує з РФ. Наприклад, Валерій Пушилін. Саме Маліновський ввів у коло опозиціонерів Вінниччини Пушиліна.

«Тот, кто не хочет содействовать развитию двухсторонних российско-украинских отношений ищет причины, а тот кто хочет — ищет пути» — уверен Президент Фонда «Украина-Россия» Валерий Пушилин (г. Винница).

Пушилин Валерий Викторович – председатель Отделения ВОО «Русское движение Украины» в Винницкой области.

Пушилін здавна є відкритим лоббістом інтересів РФ у Вінницькій області. Звичайно пік активності Пушиліна припадає на період до анексії Криму, бо після цього нерозумно відкрито проявляти свою любов до Путіна. Здебільшого Валерій Пушилін займався типової грантоїдною діяльністю, возив делегації з Вінницідо Краснодарського краю, «зміцнював міжнародні зв’язки» з Росією і так далі. 

Аби не гроші і політичні амбіції, навряд чи змії на кшталт «айдарівця» Хорта, «супергероя» Свитка, «меганаціоналістів» Барцьося, Вигонюка і Рюхова, «клюдини-козака» Воловодюка, «опозиціонера» Маліновського, «путінця» Пушиліна жили б в одній банці-серпентарії.

У складі Громадської Ради при Вінницькій Обласній Раді досить довго фігурувало прізвище Валерія Пушиліна.

Російські сайти про нього пишуть:

Президент Фонда содействия развитию международного сотрудничества и защиты прав и свобод граждан "Украина - Россия", эксперт ИА REX.

На сайті "Русские на Украине" можна подибати таку інформацію: Пушилин Валерий Викторович – председатель Отделения ВОО «Русское движение Украины» в Винницкой области
Про себе Пушилін зазначає:

Работает в Президент Фонда "Украина-Россия
С Июнь 2010 г. по настоящее время
Из г. Астрахань, Астраханская обл.

Раніше Пушилин активно вів блоги - http://maxpark.com/user/4295081665

Активно світився Пушилін і в поїздках до Росії: «Вице-губернатор региона Константин Маркелов встретился с председателем правления Фонда взаимодействия «Россия – Украина» Валерием Пушилиным, который возглавляет русское движение в Винницкой области.
Как рассказал главе астраханского Правительства Валерий Пушилин, работа Фонда ведется по трем основным направлениям: налаживание связей Винницкой области с российскими регионами, благотворительность, защита прав и свобод граждан России, проживающих в Украине. Последнее особенно актуально: только в одной Виннице проживает около трех тысяч русских, а по области их свыше девяти тысяч. Среди них есть и астраханцы или их родственники».
Навіть мав свою партійну комірчину у партії Медведчука «Український Вибір»: http://vybor.ua/authors/189.html

А тепер найцікавіше. При чому Пушилін до Вінниці, Майдану і подій 6 грудня?
Ще у 2013 році Пушилін активно працював із майбутніми вінницькими майданівцями: «Прес-конференція з приводу створення "Центру протидії міліції". На конференції будуть присутні Борис Максимчук -- громадський діяч, Володимир Воловодюк -- громадський діяч, Валерій Пушилін -- президент фонду сприяння розвитку міжнародного співробітництва та захисту прав і свобод громадян "Україна-Росія", Вадім Кудаяров -- президент фонду "Здорова Нація", запрошені інші громадські організації, представники політичних партії, депутати».

На початку грудня Пушилін почав активно піарити ініціативу руху люстраторів на Вінниччині:
Камери зафіксували Пушиліна на зборах цієї організації:
А зараз Пушилін намагається повернутися до громадської ради при Вінницькій ОДА. Чи дозволять йому?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.