Вибори 2014. Продовжуємо виявляти порушення.

25 жовтня 2014, 13:39
Власник сторінки
Громадський діяч, приватний підприємець, студент КНТЕУ.
0
86

МВС України виявило склад незаконної передвиборної агітаційної продукції.

Віддрукований тираж двох газет містив неправдиву інформацію щодо кандидатів у народні депутати від двох партій. Зміст іншого друкованого видання спрямований на підтримку однієї з політичних сил. На даний момент вилучено більше 2,5 мільйонів газет, загальний тираж може становити близько 7 мільйонів примірників.

За словами Арсена Авакова, Міністерство внутрішніх справ сьогодні забезпечує прозорість виборчого процесу. В рамках цієї діяльності відомство протидіє спробам поширення «чорного піару». В результаті оперативних заходів працівниками міліції була викрита велика мережа шахраїв. Вони, на замовлення однієї з політичних партій, виготовили тираж незаконної друкованої продукції.

Арсен Аваков повідомив, що в столиці був виявлений склад. Там зберігалася незаконна друкована продукція, що містить неправдиву інформацію і порочить політичні партії та кандидатів у народні депутати від партій «Народний Фронт» і «Самопоміч». Крім того, на складі виявлений великий тираж агітаційної газети на підтримку «Опозиційного блоку». За оперативною інформацією, склад був орендований однією з політичних партій. Незаконні агітки були надруковані в одній з друкарень в Київській області.

Арсен Аваков зазначив, що працівниками міліції вилучено більше 2,5 мільйонів екземплярів друкованої продукції. Правоохоронці встановили, що загальний тираж незаконної агітпродукції може становити близько 7 мільйонів примірників. Затримано вісім осіб, які за попередньою інформацією, брали участь у виготовленні брудних агіток. Правоохоронці фіксують інформацію про те, що ці незаконні агітматеріали були направлені в Полтавську, Рівненську, Дніпропетровську та Сумську області.

В даний час в приміщенні складу проводяться слідчі заходи. Водночас правоохоронці працюють в офісі друкарні, яка згідно вихідним даним на цій друкованої продукції, і є її виробником. Попередньо дії зловмисників кваліфіковані за ст. 157 ч. 1 Кримінального кодексу України - «Перешкоджання вільному здійсненню свого виборчого права, поєднане з обманом».

Глава МВС висловив упевненість, що завдяки діям міліції вдасться запобігти поширенню 80-90 відсотків цієї нелегальної продукції. Він також нагадав, що згідно з нещодавно прийнятим Законом України щодо посилення відповідальності за порушення у сфері виборчого процесу кримінальна відповідальність загрожує як особам, які здійснюють підкуп виборців, так і громадянам, які їм в цьому сприяють. Відповідальність за подібні порушення може коливатися від штрафу в кілька тисяч гривень до 8 років позбавлення волі.


Інформація з сайту МВС України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори,агітація,провокації,Самопоміч,Арсен Аваков,Міністр МВС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.