Незалежність: звершення і перемоги України (До 26-ї річниці здобуття незалежност

28 серпня 2017, 14:42
Власник сторінки
0
51

За цей час сталося багато подій, які невпинно з кожним роком впливали на становлення України - це і розвиток економіки, і інформатизація суспільства, і науково-технічний прогрес, і реалізація соціальн

Незалежність: звершення і перемоги України (До 26-ї річниці здобуття незалежності України)


26 років тому наша держава, взявши кермо в свої руки доказала всьому світу, що є самодостатньою, незалежною, суверенною і конкурентоспроможною країною, здатною до саморозвитку, самовдосконалення і виховання гідних громадян.

За цей час сталося багато подій, які невпинно з кожним роком впливали на становлення України - це і розвиток економіки, і інформатизація суспільства, і науково-технічний прогрес, і реалізація соціальної політики.

За період української незалежності виховано нове молоде покоління, яке вже цілком свідоме і не має ніякого зв'язку з радянським минулим, які отримали також свою Незалежність.

Проте, одним з найбільших надбань сучасної України є розбудова громадянського суспільства. Так, після розпаду Радянського Союзу, де все вирішувала правляча партія, де люди мусили жити по встановленим правилам, почали створюватися нові партії, орієнтовані на патріотизм та розбудову української незалежної держави. Також, створилися громадські організації, які здійснюють контроль та аудит діяльності органів державної влади. Щодо останніх, то також за період Незалежності України відбулося інституційне становлення української держави, яке триває і сьогодні.

Протягом останніх 15 років у нашій молодій державі два рази відбулися поступи народу – революції 2005 (Помаранчева) і 2013-2014 (Гідності). Варто зазначити, що на таке піднесення здатні не всі народи. Цими революціями український народ доказав свою готовність до змін. І вони відбулися. Можливо не все відбувається так швидко як хотілося, але українська влада, на чолі з Президентом роблять все можливе для розвитку нашої молодої незалежної держави.

Минулого року ми святкували 25-у річницю Незалежності і згадували все, що відбулося з нами за чверть століття, проте впродовж останнього року українці отримали від європейського співтовариства вагомий подарунок – безвізовий режим, а це означає, що курс, який взяла Україна на всебічну європейську інтеграцію є правильним і вже почав приносити свої плоди.

Все світове співтовариство вважає Україну своїм партнером, надто зараз, коли щодо нас точиться неоголошена війна нашим сусідом з загарбницькими амбіціями. Впродовж останніх трьох років українська армія піднялася з колін, ми отримуємо допомогу звідусіль: і з-за кордону, і всередині держави. Неабияким феноменом стало зародження і розвиток в Україні волонтерського руху, що безумовно свідчить про розвиток в Україні громадянського суспільства.

Отже, друзі, вітаю нас усіх з найважливішим державним святом, зі свідченням нашої незламної свободи, незалежності, соборності! Всіх зі святом Незалежності України! І нехай допомагає нам Господь і далі вершити добрі справи на розвиток нашої держави!!!



Слава Україні! Героям слава!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: День Независимости,украинцы,партнеры,Президент Украины,Україна,громадянське суспільство,Історія України,Європейська інтеграція,революція,незалежність,Помаранчева революція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.