"Одісея" Михайла Саакашвілі, реформи та чергова ейфорія українців.

13 червня 2015, 15:46
Власник сторінки
0
2730

Одеситам та й всім українцям слід позбутися найменших ілюзій щодо реформ Саакашвілі, який розпочав свою діяльність на Одещині з повторення системних помилок часів свого президентського правління.

Свого часу Саакашвілі змінив лише грузинське МВС, дозвільну систему, поборов корупцію на нижчих щаблях держаної влади, розпродав державні активи Грузії та дещо побудував, але не зробив головного – не змінив саму державну систему, не провів фундаментальних реформ у стратегічних сферах та секторах. Фактично відбулася невдала спроба змінити лише форму, не змінивши змісту.

Саакашвілі не зрозумів, що потрібне грузинському народові, в силу об’єктивних причин виявився не здатним покращити життя простих громадян, залишив все по-старому, і тому громадяни Грузії не підтримали його партію на виборах. А сьогоднішня Грузія по ряду позицій знову повертається до попереднього стану.

На що може сподіватися Україна від Михайла Саакашвілі та його команди, якщо їх знання  залишилися на такому ж рівні, як і при їхньому перебування при владі в Грузії?  Сподіваюсь, кожен з нас знайомий з причинно-наслідковим принципом і здатен спрогнозувати наслідки.

В Україні майже всі нинішні привладні іноземні заробітчани, як і українська влада, не зважають на очікування українського народу та не знають його мотивацій, не володіють новітніми знаннями, необхідними для цивілізаційних змін, а отже, і не знають, Що потрібно Будувати і Що Робити.
Тому з позицій реформування України всі вони є радше ворогами українського народу, ніж друзями.
Вони у своїй більшості або хибно компетентні, або свідомі мародери. Не хотілося б, щоб і Михайло Саакашвілі виявився таким же.

Та й всі українські фактори та масштаби на порядки відмінніші і глобальніші від грузинських.

Сьогодні, щоб не робив Саакашвілі на посаді губернатора Одещини, при всьому своєму бажанні не вирішить українських проблем. Тим більше, що негайних позитивних фундаментальних змін потребує вся Україна, якій ніколи вже чекати на експерименти в окремо взятому регіоні.

Потрібно негайно Міняти існуючу Державну Систему на цивілізаційно якісно нову, яка справдить очікування українського народу.

Всі рішення, які прийматимуться Саакашвілі, та реформи у межах існуючої злочинної державної системи, які він в змозі провести на регіональному рівні, істотно не вплинуть на рівень життя простих українців і лежатимуть у площині негативного економічного лібералізму, від якого вже інтенсивно відходять всі країни західної демократії. А Україна потребує кардинально нових фундаментальних стратегічних рішень.

Тож, якщо Саакашвілі не залучить до співпраці українських авторів фундаментального стратегічно важливого інтелектуального продукту, його очікує провал.

"Одісея" Саакашвілі дає йому неймовірний шанс напрацювати модель Реформ, яку у подальшому можна реалізувати і в Грузії. Але самостійно, без українських фахівців він з цією задачею не впорається.

Так…, Саакашвілі імпонує українцям як порядна, відверта, рішуча та щира людина. Але порядність, новизна та молодість не є замінником новітніх фундаментальних знань, інтелектуального потенціалу, можливостей та фаховості, конче необхідних сьогодні Україні.

Нема цього і в нинішній Європі.

Українці очікують на свою власну цивілізаційну суперальтернативу.  Отже, українське суспільство має самостійно проектувати та будувати власний Український дім.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.