Напрями покращення інвестиційного клімату в Україні

15 лютого 2017, 13:14
Власник сторінки
0
103

Напрями покращення інвестиційного клімату в Україні

 

1 січня 2017 року Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» № 1797 від 21.12.2016 р. Його реалізація передбачає внесення відповідних змін до Податкового кодексу України за допомогою низки ключових реформ, які повинні забезпечити стале економічне зростання та сприяти створенню сприятливих умов для розвитку бізнесу в Україні.

Зміни, що пропонуються Законом, відносяться до адміністрування податків; трансфертного ціноутворення з метою зменшення адміністративних витрат підприємств малого бізнесу та недопущення використання схем ухилень від оподаткування шляхом визнання контрольованими господарські операції з нерезидентами, які не сплачують податок на прибуток або звільнені від сплати такого податку; оподаткування суб’єктів господарювання, які знаходяться на загальній або спрощеній системі оподаткування. Такі зміни відносяться до податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, ПДВ, єдиного податку, акцизного податку, плати за землю, рентної плати за спеціальне використання води, рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин. Законом також передбачено обґрунтування особливостей оподаткування суб’єктів господарювання на тимчасово окупованій території шляхом встановлення особливих правил адмініструванняокремих податків (ПДФО, акцизного податку, єдиного податку та податку на майно).

В цілому прийняття ЗаконуУкраїни «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» № 1797 від 21.12.2016 р. обумовлено необхідністю підвищення ефективності правового забезпечення інвестиційної привабливості України та спрямовано на створення справедливих умов для залучення додаткових інвестицій в економіку держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.