Санія Аметі у центрі скандалу в Швейцарії

10 вересня 2024, 19:32
Власник сторінки
Журналист
0
11

Політкиня подала у відставку після інциденту зі стріляниною в ікону Діви Марії

Після публікації скандального фото, де політик Санія Аметі стріляє в ікону Діви Марії, вона подала у відставку. Швейцарія розглядає правові наслідки цієї події

Швейцарія опинилася в центрі гучного скандалу після того, як в соціальних мережах поширилося фото мусульманської політичної діячки Санії Аметі, на якому вона, нібито, стріляє в ікону Діви Марії. Інцидент викликав масове обурення серед громадськості та призвів до хвилі критики на адресу Аметі, яка є вихідцем із Косово та займала посаду лідера партії Зелених лібералів у Швейцарії.

Провокаційне фото, яке Аметі сама завантажила в соцмережі, миттєво викликало негативну реакцію. Відповідаючи на критику, Аметі подала у відставку з посади партійного лідера та видалила зображення. У своїй заяві вона пояснила, що не знала про релігійне значення ікони і що її дії не мали на меті образити християнську громаду.

Попри ці вибачення, обурення в суспільстві не вщухло. Швейцарська народна партія подала на Санію Аметі позов, звинувачуючи її у порушенні релігійної свободи та прав вірян. Інцидент привернув увагу як політиків, так і релігійних лідерів, які закликають до поваги міжконфесійного діалогу та уникнення провокаційних дій, що можуть розпалювати ненависть.

Цей випадок також викликав ширші дискусії у суспільстві про межі свободи слова та необхідність поваги до релігійних символів у світській державі. Очікується, що правові наслідки цієї справи можуть встановити важливий прецедент у Швейцарії щодо захисту релігійної свободи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.