Західні експерти оцінили

06 липня 2024, 09:43
Власник сторінки
Політолог
0

морські дрони випередили час

За червень мережею проскочило майже непомітно дві новини. В одній, пов’язаній з американцями, говорилось про необхідність захисту одеського узбережжя через майбутні інвестиції і там згадувалось, що торгівельні обсяги одеських портів зросли до довоєнного стану (до 2022 року). А друга новина взагалі приголомшлива – Україна відновила паромне сполучення з Грузією. За такими новинами стоїть лише один факт – наша країна виборола свою незалежність у Чорному морі і навряд чи готова поступатися.

Як вже у відкриту говорять наші західні партнери, такий результат – це робота Служби безпеки України, яка змінила хід війни на морі своїми морським дронами. Спочатку дрони «Морський малюк» почали вражати російські кораблі на рейді, потім вони загнали їх в бухти, далі вдарили вже по кораблям в бухтах. Зараз дрони СБУ вже мінують бухти військово-морських сил росії і навіть б’ють по портовій військовій інфраструктурі із встановлених на них систем «Град».

Заступник командувача Об’єднаного командування сил НАТО у Норфолку контрадмірал Тімоті Генрі чітко зазначив, що використання морських дронів Україною заслуговує окремого вивчення задля подальшого застосування в сучасних умовах. Наші морські технології на сьогоднішній день випередили свій час і стали об’єктом вивчення для багатьох військових у різних країнах.

Загалом ця війна – це війна технологій. І коли працює професійна команда над створенням новітніх озброєнь – ми бачимо результат. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.