США допомагають Ізраїлю, бо він сам собі допомагає

15 квітня 2024, 11:10
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
14

З приводу стогонів, чому літаки США та Британії збивають іранські «Шахеди», які летять на Ізраїль, а у нас ні.

З приводу стогонів, чому літаки США та Британії збивають іранські «Шахеди», які летять на Ізраїль, а у нас ні.

Ну, так, щоб забезпечити таку ситуацію у 2024 році, Ізраїль та його мешканці важко впахували, ще з 50-тих років минулого століття.

Навіть довелося повоювати з солдатами тоді ще Британської імперії під мандатом якої знаходилася сучасна територія Ізраїлю, бо ніхто особливо не бажав створення держави Ізраїль.

Довелось пережити карткову систему, безкоштовну важку працю в кібуцах, бо майже весь вільний ресурс йшов у власну оборонку. В результаті, станом на 1973 рік, країна, розміром з Київську область та населенням 3 млн, вже виробляла свої літаки, модернізувала танки та багато чого іншого.

Довелось навіть у 1967 році потопити американський корабель зв'язку у Середземному морі, щоб ті не встигли повідомити в США, що Ізраїль, попри заборону з боку США, почав Шестиденну війну. В результаті загинуло 40 американців. Тоді, до речі, довбали у тому числі по Йорданії, яка у 1948 році окупувала Західний беріг річки. Після чого Йорданія зрозуміла, що краще дружити з Ізраїлем. І тепер вона дає можливість літакам США та Британії літати у своєму просторі, щоб захистити Ізраїль.

Ізраїль системно працював і працює, щоб входити в ВПК США. Тепер там велика взаємозалежність. Тому вигідніше Ізраїль підтримувати, незважаючи на лівацькі настрої у самих США. Гроші інвестували в науку, військові розробки, а не руйнували вищу технічну освіту, як це зараз робить диверсант міністр освіти Оксен Лісовий, який за різними даними закрив факультет ракетобудування у Дніпрі. Немає інженерів – немає захисту держави. На кого працює цей міністр?

Ізраїлю допомагають, бо він сам собі допомагає. Давно. Системно. І інвестиції в Ізраїль йдуть в першу чергу тому, що він може захистити ці самі інвестиції. До речі, перші крупні інвестиції пішли в Ізраїль тільки після війни у 1973 році, коли він довів, що може їх гарантувати. Тому, тільки власний ВПК, тільки власна зброя може забезпечити таку саму підтримку з боку союзників.

Для цього потрібно скоротити непотрібні витрати, обмежити непотрібний імпорт, щоб не вивозити за кордон валюту (наприклад, завезення елітних авто в країну тощо). Скоротити купу чиновницького непотребу, обкласти податками паразитів фінансистів та банкірчиків, які не хочу фінансувати ВПК, паразитів агробаронів, які вивозять сировину за кордон і не розвивають промисловість.

Увесь зібраний ресурс вкладати в розширення державного замовлення для приватного ВПК. Тоді нам всі допомагатимуть. Бо сильним завжди допомагають. А так, звісно, будуть скоріш підштовхувати до «миру» з Росією.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: армия и вооружение,Израиль,Война в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.