Кінець епохи Путіна. Завіса

29 березня 2024, 16:40
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
37
Кінець епохи Путіна. Завіса

Невже після теракту в «Крокус сіті хол» в Росії, має відбутися ще щось таке ж надзвичайно-приголомшливе щоб й росіяни, й всі у світі, нарешті, зрозуміли очевидну річ: ЕПОХА ПУТІНА ЗАКІНЧИЛАСЯ?!

Цей факт я вперше констатував саме у такому формулюванні – КІНЕЦЬ ЕПОХИ ПУТІНА - ще два роки тому - весною 2022-го. Й потім регулярно описував те, як проявляється у різних речах та процесах цей кінець епохи.

Й ось зараз разом із своїм творцем ця епоха як історичний артефакт має негайно відправитися на звалище незграбних авторитарних конструкцій. Якщо вона туди найближчим часом не відправиться, у Росії можуть розпочатися небезпечні процеси неконтрольованої дезінтеграції країни.

Розпочавши повномасштабне вторгнення до України Путін підписав своєму режимові смертний вирок. Його війна проти світового порядку від самого початку мала лише один фінал – повний програш кремлівського кубла ревізіонерів світового порядку з подальшим руйнуванням Росії.

Цей процес наближення до епічного провалу Путіна і Ко і над-епічного руйнування росімперії  з 24 лютого 2022-го року йшов без зупинки. Свої величезні зуби російський хижак сточив об Україну у безуспішній спробі з’їсти нашу країну. А смертельний удар по послабленій Росії нанесла терористична організація «Ісламська держава -ІДІЛ».

Своїм голосним терактом у підмосковному «Крокусі» ІДІЛ зробив дві важливі речі.

По-перше, показав, що «король-то - голий». Тобто, довів усім й кожному, що Путін за всіма його запевненнями про повну безпеку всіх росіян і величезними спецслужбами не здатен професійно зреагувати на теракт – навіть після публічного попередження про його підготовку від США та Великої Британії.

А по-друге, зробив надзвичайно велику потрібну справу - зіштовхнув росіян із реальністю. Мільйони тих, хто десятиліттями жив у путінському мороку ілюзій і повітряних замків видуманої Росії вмить зіштовхнулись з іншим життям – не віртуальним, а реальним. Зіткнення із реальністю у режимі шоку виявилось для цих мільйонів дуже болючим.  

Але ж жити і ефективно діяти у цій реальності не готові не тільки піддані російського імператора, а й сам імператор та його оточення. Цим пояснюється й то, що із Кремля досі не прозвучало жодних адекватних та життєздатних пропозицій того, як країні та її мешканцям тепер жити у реальності.

Очевидно, у Кремлі зараз напружено шукають варіанти того, як з найменшими втратами для себе приземлитися самим та приземлити всю країну в реальності. Шукають в умовах повної закритості цих процесів – Кремль після «Крокуса» як наочний посібник кантівської речі у собі.

У такому режимі там намагаються скомпонувати у щось придатне для споживання в Росії та у світі три начебто взаємовиключних речі:

послідовний курс на жорстку конфронтацію російської «держави-цивілізації» із Заходом і Україною;

реальна величезна загроза від ІДІЛ для Путіна і Ко;

готовність західних спецслужб співпрацювати із російськими колегами у боротьбі із загрозами з боку ІДІЛ та можливість налагодити ефективно співробітництво у цій галузі між спецслужбами Росії та Заходу.

Нові реалії вимагають від Путіна і російської еліти в цілому вміння відреагувати – причому відреагувати фахово і змістовно, а не для галочки - на нові реальні виклики. Чи здатні вони на це – побачимо у найближчі тижні.

Поки що риторика провідних політичних фігур і пропаганда в Росії працюють по інерції. Й звинувачують Захід та Україну у сприянні терористичному нападу в «Крокусі». Це зрозуміло – після десятиліть заточки всього суспільно-політичного життя під вигадані ідеологеми-конструкти швидко зупинити чи налаштувати за новими принципами цю махину неможливо у принципі.

Але у будь-якому випадку Кремль буде змушений реагувати по-новому на нові умови. Цього вимагає «чорний либідь». Саме його ми чекали  – бо він мав остаточно відправити у небуття стару путінську Росію й наблизити нашу перемогу. І ось, нарешті, цей «чорний либідь» прилетів у Кремль.

 #кінець епохи Путіна 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.