Антиізраїльські і антисемітські акції у російських республіках Північного Кавказ

30 жовтня 2023, 20:13
Власник сторінки
0
248
online betting

Антиізраїльські акції під антисемітськими гаслами пройшли у північно-кавказьких республіках Росії.

У суботу 28 жовтня ближче до вечора понад тисяча агресивних чоловіків заблокували в'їзд і виїзд в аеропорт столиці Дагестану Махачкали (суб'єкт РФ), увірвалися у приміщення аеропорту з прапором Палестини, викрикували антисемітські гасла.

Це сталося тоді, коли там приземлився літак із Тель-Авіву, багато пасажирів якого мали іншим рейсом вилетіти до Москви.

За словами очевидців, учасники заворушення шукали євреїв серед пасажирів в аеропорту, і з цією ж метою перевіряли машини на в'їзді і виїзді з аеропорту.

Спочатку поліція не чинила спротиву їхнім діям, закликала розійтися і не порушувати порядок. Потім наряди поліції, що приїхали на місце подій, уже важко було справитися із ситуацією, повідомили очевидці кореспонденту проєкту Радіо Свобода Кавказ.Реалії.

«Поліцейських дуже мало, а ті, що є, ніяк не можуть вплинути на людей. Присутні намагаються прорватися в саму будівлю аеропорту. При цьому десятки людей, що вилітають з Махачкали сьогодні, просто не можуть потрапити всередину», – розповів Радіо Свобода махачкалинець.

Натовп зупиняв і поліцейські машини, які прибували на місце подій, блокував їх і розхитував.

В результаті близько 21:00 натовп прорвався на злітно-посадкову смугу, намагаючись проникнути у літак. Їм це не вдалося.

Підрозділи Росгвардії відтіснили їх від літака і вигнали із території аеропорту.

Провладні телеграм-канали повідомляють, що будівля аеропорту дуже постраждала: розгромлені та пограбовані магазини і складські приміщення.

Управління Слідчого комітету Росії по Дагестану порушило кримінальну справу за статтею 212 – «масові заворушення».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.