Історичний візит Зеленського до США: що найважливіше – чому «зради» тепер точно

23 грудня 2022, 16:26
Власник сторінки
Журналіст
0
22

Візит Зеленського до США ще раз показав, що Україна сьогодні стала прикладом – як захищатися та захищати свободу та демократію у боротьбі зі світовим злом, середньовічною тиранією

Візит Зеленського до США ще раз показав, що Україна сьогодні стала прикладом – як захищатися та захищати свободу та демократію у боротьбі зі світовим злом, середньовічною тиранією  Візит українського лідера Володимира Зеленського до США, де він зустрівся з американським президентом Джо Байденом, а також блискуче виступив перед конгресменами, залишається топ-темою 22 грудня. І поки російські політики, чиновники та дипломати істерять із цього приводу, видання «Коментарі» продовжує за допомогою експертів аналізувати підсумки цього історичного візиту. Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента Сьогоднішня підтримка України Штатами та іншими цивілізованими країнами говорить про те, що ми не просто визнані, а й шановані всім прогресивним людством Головний редактор інформагентства УкрПрес Інфо, політексперт Олексій Воронцов упевнений, що Зеленський у Білому домі та Конгресі перевернув сторінку світової історії.

«Візит українського президента напередодні Різдва в саме серце не лише американського, а й світового політикуму є вельми знаковою та символічною подією епохального масштабу. Можна сказати це наріжний камінь та нова віха у світовій історії, при тому, що ознаменовує перехід на якісний ривок у новому сприйнятті України в усьому світі. Хочу відзначити емоційне забарвлення на зустрічі з президентом США, високопосадовцями та на виступі в Конгресі, де були присутні дві палати представників. Було видно непідробне захоплення, виступ Зеленського неодноразово переривали оплесками. А наприкінці п’ять хвилин американські парламентарі аплодували українському президентові, тримаючи в руках українські прапори. Деякі конгресвумен були в жовто-блакитних костюмах», – наголошує експерт. Він нагадує, що США від початку повномасштабного вторгнення РФ надавали найбільшу підтримку нашій країні. Причому не лише на рівні військової, матеріально-фінансової допомоги, а й як головний лобіст на дипломатичній арені – з метою переконати світову спільноту, включаючи Європу, Китай та країни азіатського регіону всіма силами підтримувати Україну та перестати боятися Путіна.

«Сьогоднішня підтримка України Штатами та іншими цивілізованими країнами говорить, що ми не просто визнані, а й шановані всім прогресивним людством, – зазначає Олексій Воронцов. – Росія ж стає глобальним ізгоєм, а Путін уже став посміховиськом – і цей процес динамічно розвивається. Тоді як процес підтримки України став незворотнім. Ми стали прикладом – як захищатися та захищати свободу та демократію у боротьбі зі світовим злом, середньовічною тиранією. Тепер справа часу, коли припиниться війна і настане черга відновлювати країну. Годинник терезів світової історії схилився у бік України, де на кону безпека всього світу! Ну і вишенькою на торті став подарунок від ЗСУ – сотий російський тисячник вирушив у пекло «на концерт» до Кобзона». Російську реакцію на візит Зеленського до США можна охарактеризувати, як виття на болотах Директор аналітичного центру «Третій сектор», політолог Андрій Золотарьов вважає, що візит Зеленського до США, зважаючи на все, є успішним у всіх відносинах.

«Навіть те, що вдалося до останнього моменту, всупереч сумній українській політичній традиції, коли про такий візит знають заздалегідь, зберегти все в таємниці, – вже досягнення. Не кажучи вже про те, що відбувалося в рамках самого візиту», – зазначає політолог. За його словами, акценти були зроблені на низці питань, важливих і в ракурсі російсько-української війни, і подальшого розвитку нашої країни. «По-перше, звісно, порушували питання допомоги з боку США – військової, фінансово-економічної – Україні. І мільярди, які заплановані в новому оборонному бюджеті Штатів для нашої країни, і отримання нового пакету допомоги (понад 1,8 млрд, включаючи системи «Петріот», говорять самі за себе, – підкреслює експерт.

– По-друге, явно порушувалася тема боротьби з Американці з цієї проблеми не злізуть, а враховуючи, що кожен другий республіканець говорить про необхідність контролю, підзвітності за виділеною США допомогою – у 2023-му це буде з подвійною наполегливістю.Тема контролю за виділенням коштів, боротьби з українською корупцією стане Внутрішньополітичним дискурсом у Штатах, які у 2024-му чекають на президентські вибори, по-третє, можливо, обговорювалися деякі контури призупинення воєнних дій. «, то в Україні це бачать, як «зраду». Утім, судячи з виступу Зеленського в Конгресі, вже після зустрічі з Байденом, побоювання, що буде «зрада», що нас спробують уламати на поганий світ, не підтвердились». Крім того, продовжує Андрій Золотарьов, під час зустрічі Зеленського із Байденом явно обговорювалися кадрові питання. Тож не виключено серйозних кадрових перестановок у Кабміні чи Офісі президента, або й там, і там. «Ну, а російську реакцію на візит Зеленського до США, як і на його нещодавню поїздку до найгарячішої точки нинішнього фронту – Бахмут, можна охарактеризувати як виття на болотах. І для українських вух – це найкраща музика», – констатує Андрій Золотарьов.

Джерело: 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.