Міжнародний день сумлінних відмовників від військової служби в Україні: відео

16 травня 2022, 18:38
Власник сторінки
Творець.
0
184
Міжнародний день сумлінних відмовників від військової служби в Україні: відео

Українські пацифісти 15 травня 2022 року відсвяткували CO Day, виступили із заявою, а також обговорили особливості сумлінної відмови в умовах воєнного стану і поділилися історіями з життя.


Руслан Коцаба розповів, як твердість духу, віра та надія допомогли йому пережити ув'язнення за відмову вбивати.

Юрій Шеляженко поінформував, що на церемонії біля пам’ятного каменя на честь сумлінних відмовників і права на відмову вбивати у Тавісток-сквері в Лондоні було оголошено привітання від українських пацифістів, і окреслив юридичні аспекти реалізації права на сумлінну відмову.

Ілля Овчаренко поділився спогадами про виклик до Служби Безпеки України і надані на допиті пояснення про антивоєнний світогляд Льва Толстого.

Нові учасники Українського Руху Пацифістів, Олександра та Євгеній, урочисто проголосили Декларацію Антивоєнного Інтернаціоналу.



ЗАЯВА УКРАЇНСЬКОГО РУХУ ПАЦИФІСТІВ

Україна святкує Міжнародний день сумлінних відмовників від військової служби 15 травня 2022 року в тяжкий час ескалації російсько-українського конфлікту через жорстоке та протиправне російське вторгнення, коли прагнення продовжувати війну до нескінченності заради влади та прибутків перетворило людей на заручників машини смерті.

Закликаємо усі воюючі сторони і тих, хто надає їм військову підтримку, докласти максимум зусиль для досягнення домовленостей про негайне припинення вогню та подальше вирішення конфлікту мирними засобами відповідно до Статуту ООН.

Вимагаємо повного і реального забезпечення державою права людини на сумлінну відмову від військової служби і права на свободу покидати свою країну та шукати притулок за кордоном відповідно до міжнародних і національних стандартів прав людини та гуманітарного права, встановлених, зокрема,  Міжнародним пактом про громадянські та політичні права, Конституцією та законодавством України. Порушення прав людини при військовій мобілізації не мають допускатися.

Разом із Антивоєнним Інтернаціоналом висловлюємо солідарність із російськими та білоруськими відмовниками від військової служби та вимагаємо негайного припинення усіх репресій проти них.

Війнам буде покладено край, коли всі люди відмовляться вбивати один одного. Це наше законне право та моральний обов’язок. Зупинимо війну разом!


STATEMENT OF THE UKRAINIAN PACIFIST MOVEMENT

Ukraine celebrates the International Conscientious Objectors' Day on 15 May 2022, at the difficult time of Russia-Ukraine conflict escalation because of brutal and illegal Russian invasion, when the desire to continue war indefinitely for power and profit turned people into hostages of the death machine.

We call on all belligerents and those who provide them military support to make every effort to achieve agreement on immediate ceasefire and further settlement of the conflict by peaceful means, in accordance with the UN Charter.

We demand of the state full and real guarantees of the human right to conscientious objection to military service and the right to freedom of leaving the country to seek asylum abroad in accordance with international and national standards of human rights and humanitarian law, enshrined, inter alia, by the International Covenant on Civil and Political Rights, by the Constitution and laws of Ukraine. Human rights violations during military mobilization should not be allowed.

Together with the War Resisters’ International, we express our solidarity with Russian and Belarusian objectors to military service and demand immediate cessation of all repressions against them.

Wars will end when all people refuse to kill each other. It is our legal right and moral duty. Let's stop the war together!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: мир,peace support operations
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.