Путін і Зеленський, марш на переговори!

26 лютого 2022, 16:43
Власник сторінки
Творець.
4
105
Путін і Зеленський, марш на переговори!

Треба вести мирні переговори і робити це чесно, на основі спільних інтересів, а не тягнути час та продовжувати воювати за сумнівні позиції.


Хотілося б, щоб Путін і Зеленський зайнялися переговорами всерйоз, а не тільки для того, щоб заспокоїти Емманюеля Макрона чи Сі Цзіньпіна, які обірвали слухавки і страшенно відволікають вельми заклопотаних національних лідерів від жорсткого графіку ведення війни.

Сьогодні історія з переговорами виглядає непевно.

Зеленський дійсно зробив дуже правильну заяву: "Хочу ще раз звернутися до президента Російської Федерації. По всій території України точаться бої. Давайте сідати за стіл переговорів. Щоб зупинити загибель людей". Але це було одне речення у довгій промові, де Зеленський вимагав санкцій, міжнародної військової допомоги Україні, а також звернувся до Збройних Сил України: "Стійте міцно. Ви все що у нас є. Ви все, що захищає нашу державу. Слава Україні!". В такому самому войовничому контексті Зеленський раніше заявив про "готовність обговорювати" з Росією нейтральний статус України.

Путін у відповідь промовчав, але його люди відреагували. Лавров у дуже недипломатичних виразах заявив про недовіру до Зеленського, який раніше тягнув час замість чесних переговорів, і про те, що Росія готова до переговорів тільки на умовах капітуляції України, дослівно: «Готові до переговорів будь-якої миті, як тільки збройні сили України відгукнуться на заклик Президента Росії В.В.Путіна, припинять спротив, складуть зброю». Пєсков заявив, що готовність обговорювати нейтральний статус України є кроком у правильному напрямку, що сформована російська делегація на переговори. Потім Захарова заявила, що Київ поставив  переговори на паузу через неузгодженість, де проводити переговори. По RT злили інформацію, що обговорюється можливе посередництво Ізраїлю. Речник Зеленського Сергій Нікіфоров заявив: «Маю спростувати заяви про те, що ми відмовилися від переговорів. Україна була і залишається готовою говорити про припинення вогню і мир. Це наша незмінна позиція. Ми відповіли згодою на пропозицію президента Російскої Федерацї. Безпосередньо в ці години сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу».

Все вищевикладене сталося вчора, 25 лютого.

Сьогодні, 26 лютого, Пєсков заявив: «президент РФ Володимир Путін у п'ятницю вдень у зв'язку з переговорами з Києвом, що очікувалися, наказав зупинити просування військ в Україні, але через відмову іншої сторони від діалогу сьогодні вдень рух було відновлено». 

Відповідь Арестовича на це: "Бої б і так були. Всі ці розмови про переговори - аби час потягнути. Жодного наказу Путін про зупинку російських військ не давав. Це була хитрість та оперативна пауза. Він вигравав час на консультації із Заходом, перевіряв нас на слабину – чи не готові ми здаватися. Коли не вийшло, висунули зухвалі умови, на які ми відповіли відмовою. Ми домовлятимемося на тих умовах, які ми висунемо, а не вони".

Чекаємо від політичного керівництва Росії та України припинення вогню та переговорів по-чесному, без дурнуватих і ганебних військових хитрощів.

P.S. Заява Українського Руху Пацифістів від 24 лютого 2022 року: "Український Рух Пацифістів засуджує усі військові дії з боку Росії та України у контексті нинішнього конфлікту. Закликаємо керівництво держав та збройних формувань схаменутися і сідати за стіл переговорів. Тільки ненасильницьким шляхом можна досягнути миру в Україні та в усьому світі. Війна – це злочин проти людства. Тому ми рішуче відмовляємося підтримувати будь-які види війни і старатимемося усунути всі причини війни".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: мир,переговори,Володимир Путін,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.