Відносини України та Росії

12 лютого 2022, 09:41
Власник сторінки
управлінець
0
127
Відносини України та Росії

Протистояння Києва та Москви, звинувачення Україною Росії в анексії Криму та запровадження збройних сил на свою територію, антиросійські санкції та реакція Москви на них; претензії України до РПЦ та р

А тепер все по порядку:
США 12 лютого оголосять про евакуацію посольства в Україні
Влада США готується евакуювати співробітників свого посольства в Києві через побоювання «неминучого вторгнення» Росії, повідомляє AP з посиланням на джерела. За їхніми словами, про своє рішення Вашингтон оголосить 12 лютого 2022 року. Співрозмовники агентства стверджують, що в Україні можуть залишити «обмежене число» американських дипломатів, але їх перемістять на захід країни ближче до кордону з Польщею.
Посол Росії: США пускають пилюку в очі заявами про «напад» на Україну
Посол Росії в США Анатолій Антонов прокоментував заяву Білого дому щодо ризику вторгнення РФ в Україну під час Олімпіади. На його думку, США намагаються «максимально підвищити градус пропагандистської кампанії» проти Росії та сформувати у громадськості враження, що «агресія» неминуча.
Київ затвердив план евакуації на випадок НС «воєнного характеру»
Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що міські служби працюють в умовах запобігання надзвичайній ситуації «воєнного характеру». В українській столиці затверджено план евакуації населення.
Politico: ЄС та Британія не погодилися з позицією Байдена про початок вторгнення РФ 16 лютого
Президент США Джо Байден під час відеоконференції з лідерами країн ЄС та НАТО назвав передбачуваною датою вторгнення Росії в Україну 16 лютого, повідомили джерела Politico. З його позицією не погодилися Брюссель та Лондон. МЗС РФ називало заяви Білого дому про ризик початку війни під час Олімпіади істерією.
Сербія закуповує сіль, квасолю, борошно та нафтопродукти через ситуацію навколо України
Президент Сербії Олександр Вучич повідомив про екстрену закупівлю продовольства та нафтопродуктів. За його словами, Белград не може «вдавати, що нічого не відбувається», коли весь світ «істерично чекає, що щось трапиться між Росією та Україною».
Reuters: відключення Росії від SWIFT виключено з пакету санкцій США та ЄС
США та ЄС завершують підготовку пакету санкцій проти Росії у разі нападу на Україну, повідомили джерела Reuters. Перелік не входить відключення від SWIFT. Санкції можуть запровадити проти Ощадбанку та ВТБ, але з деякими винятками.
Білий дім не розглядає запровадження превентивних санкцій проти Росії
В адміністрації США вважають, що санкції проти Росії потрібно вводити лише у разі вторгнення в Україну, повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. Так він відповів на питання щодо можливості запровадження превентивних санкцій.
Біржі США закрилися падінням після брифінгу Білого дому по Україні
Основні американські індекси впали на Нью-Йоркській фондовій біржі на 1,4-2,8%. Як передає AFP, волатильність розпочалася після виступу радника президента США Джейка Саллівана: він закликав американців негайно покинути Україну та заявив про ризик вторгнення Росії під час Олімпіади.
Сенатор США запропонував санкції проти Білорусії за сприяння «агресії Росії»
Сенатор від Республіканської партії США Джеймс Ленкфорд вніс законопроект про санкції проти Білорусії та інших країн, які сприятимуть «агресії Росії» проти України. Республіканець припускає, що обмеження мають стримати Білорусь від використання її території для вторгнення в Україну.МЗС РФ відреагувало на заяви США щодо України: англосаксам потрібна війна
МЗС РФ відреагувало на заяви США щодо України: англосаксам потрібна війна

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова назвала істерикою заяви Білого дому про ризик вторгнення Росії в Україну. Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван раніше сказав, що Росія може розпочати напад під час Олімпіади.
ЗМІ заявили про ризик вторгнення Росії в Україну 15 чи 16 лютого
Росія може розпочати вторгнення в Україну 15 лютого, повідомили джерела Bloomberg. За інформацією Der Spiegel, ЦРУ екстрено попередили союзників НАТО про ризики нападу 16 лютого. МЗС РФ звинувачує західні ЗМІ у нагнітанні штучної напруженості.
РНБО: Україна не забиратиме Донбас силою
Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данилов заявив, що Україна не планує повертати території Донецької та Луганської областей військовим шляхом через побоювання масової загибелі мирного населення. За його словами, заяви про те, що Україна готова піти у наступ на Донбасі, є «небилицями».
Глава ДНР не виключив звернення за допомогою до Росії
Глава самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) Денис Пушилін не відкидає розвитку ситуації на Донбасі за таким сценарієм, що республіка буде змушена звернутися за допомогою до Росії. За його словами, Київ продовжує стягувати до лінії зіткнення на Донбасі важкі озброєння, а також нарощує кількість іноземних інструкторів, порушуючи Мінські угоди.
Уоллес: Британія серйозно ставиться до обіцянок влади РФ не вторгатися в Україну
Великобританія серйозно ставиться до заяв військового керівництва Росії щодо відсутності планів вторгнення на Україну, заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес. За його словами, Британія оцінюватиме дії РФ не за словами, а за вчинками.
Читаючи та слухаючи новини уже хочеться просто кричати : Так що планується на нашій українській землі?
Можливо Ви знаєте якусь конкретну інформацію, то поділіться з нами, щоб ми уже мали повне розуміння чого нам, простим українцям, чекати????
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина-Россия,інформаційна війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.