IFOR в ООН про порушення права людини на відмову від військової служби в Україні

19 січня 2022, 17:09
Власник сторінки
Творець.
0
35
IFOR в ООН про порушення права людини на відмову від військової служби в Україні

Фрагменти офіційних трансляцій ООН (UN Web TV) з українськими субтитрами.


Заяви про порушення права людини на відмову від військової служби з мотивів сумління в Україні, озвучені керівницею офісу Міжнародного товариства примирення (IFOR) при органах ООН у Женеві під час інтерактивних діалогів стосовно інформації Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації з правами людини в Україні.


Заіра Зафарана, 15.12.2021 р.: Міжнародне товариство примирення дякує Верховному Комісару та її офісу за презентацію доповіді по Україні. Ми стурбовані повідомленнями про порушення права на сумлінну відмову. Українські медіа нещодавно повідомили про юнака Владислава Короля, який висловив сумлінну відмову з релігійних мотивів і, попри це, був протиправно направлений на військову службу як призовник. Стурбовані й тим, що двоє гравців національної збірної України з гандболу, Руслан Диякону та Дмитро Коваленко, були затримані поліцією та представниками територіального центру комплектування армії. Комітет з прав людини ООН у заключних зауваженнях до 8-го періодичного звіту України заявив, що держава має забезпечити, щоб викрадення і свавільні затримання призовників ретельно, швидко, незалежно розслідувалися. Також продовжуємо звертати увагу на справу українського журналіста і пацифіста Руслана Коцаби, якого судять за відео 2015 року про незгоду Коцаби з військовою мобілізацією на збройний конфлікт на сході України. Він вже провів під арештом більше ніж 500 днів і постраждав від нападів ненависників, які залишилися безкарними. Свобода думки, совісті та релігії є невідступним правом, як і свобода слова. Права людини мають дотримуватися і в ситуації збройного конфлікту. Дякую.

Заіра Зафарана, 5.10.2021 р.: Міжнародне товариство примирення дякує Верховному комісару та її офісу за інформацію щодо України. Ми висловлюємо велику стурбованість мілітаризацією країни, зокрема, ми стурбовані законом про національний спротив і збільшення чисельності збройних сил, підписаним минулого місяця. Ми глибоко стурбовані запровадженням законом у липні обов'язкового військового навчання всіх громадян, починаючи зі школи, без урахування права на відмову від військової служби з мотивів сумління. На минулому засіданні Комітету з прав людини ООН я звернула увагу Комітету і Верховного комісара на справу українського журналіста і пацифіста Руслана Коцаби, якого притягнуто до суду через відео, опубліковане у 2015 році, де висловлено протест проти військової мобілізації на збройний конфлікт на сході України. Він вже відсидів більше 500 діб під арештом за висловлення антивоєнних переконань, і його знову обвинувачують у державній зраді та перешкоджанні військовим. Наступне засідання суду над ним призначено на 19 жовтня, а 25 червня він постраждав від нападу та проходив лікування у офтальмологічній лікарні. Хейтери, які напали на Коцабу, залишаються безкарними. Наостанок хочемо звернути увагу на випадок, про який вже повідомляв офіс Верховного комісара ООН з прав людини. 9-ти протестантам, сумлінним відмовникам від армії в Рівненській області, протиправно не замінюють військову службу на альтернативну невійськову. Дякую за увагу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: ООН,права людини,призов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.