У День Миру європейські правозахисники закликали скасувати призов

21 вересня 2021, 21:41
Власник сторінки
Творець.
0
35
У День Миру європейські правозахисники закликали скасувати призов

Промоція миру неможлива без одночасної промоції права людини на ідейну відмову від військової служби.


Про це заявила у прес-релізі до Міжнародного дня миру 21 вересня 2021 року правозахисна мережа European Bureau for Conscientious Objection (EBCO).

У прес-релізі підкреслюється, що ідейна відмова від військової служби відноситься до основних прав людини, а реалізація цього права є відчутним внеском у справу миру. Коли людина через сумлінні переконання відмовляється воювати і вбивати, кожен такий суттєвий і значущий вчинок допомагає людству відкинути війну та насильство; цей вчинок є актом будівництва миру в усьому світі та утвердження загальнолюдських цінностей.

Європейські правозахисники також привертають увагу до щорічного звіту "Conscientious Objection to Military Service in Europe", в якому міститься інформація про системні порушення права людини на ідейну відмову від військової служби в країнах Ради Європи, включаючи Україну.

Антивоєнна правозахисна мережа EBCO повторила у прес-релізі свої традиційні рекомендації для всіх європейських держав: скасувати примусову військову службу; утриматися від переслідування та репресій щодо ідейних відмовників, звільнити їх від військової служби або створити альтернативну невійськову службу з вільним доступом до неї, без надання їй карного та дискримінаційного характеру; визнати право військовослужбовців на ідейну відмову; не залучати до військової служби і навчання їй осіб віком до 18 років; приймати біженців-відмовників з країн, де вони зазнають переслідувань; зменшити військові витрати та збільшити соціальні витрати; запровадити мирну освіту.

У той же день українські пацифісти відсвяткували Міжнародний день миру на онлайн-зустрічі, де також було сказано, що людське право на мир пов'язане із фундаментальним правом та моральним обов'язком відмовлятися вбивати. Руслан Коцаба розповів про судилище над ним за висловлення антивоєнних переконань та заклик до відмови вбивати, а також про втрату зору після нападу праворадикалів та безуспішні спроби притягнути нападників до відповідальності. Детально обговорювалася Альтернативна глобальна система безпеки (Alternative Global Security System), дорожня карта мережі Світ ВИЩЕ Війни (World BEYOND War) до загального миру. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: мир,призов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.