24- го травня 2021 року Священний Синод провів збори

31 травня 2021, 08:57
Власник сторінки
0
39364

основним питанням яких було систематичним втручання Російської Православної Церкви в духовну діяльність Помісної Церкви України.

Синод виявив занепокоєння стосовно блокування діяльності храмів ПЦУ прихильниками РПЦ, здійснення перешкод у використанні майна ПЦУ, здійснення юридичного та силового тиску на громади ПЦУ та безпосередньо на самих парафіян Помісної Церкви України, поширення неправди про конфлікти між релігійними організаціями.
Також Синод на чолі з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, закликав УПЦ МП припинити рейдерські діяння стосовно ПЦУ та зупинити релігійну ворожнечу, яку веде УПЦ МП!
Священний Синод в черговий раз закликає керівництво Української Православної Церкви Московського патріархату в Україні не надіятися «на князів, на синів людських» (Псалом 145:3), на проросійських політиків та їхні впливи, а визнати правду, послідувати Томосу про автокефалію Української Православної Церкви і розпочати з Православною Церквою України конструктивний діалог.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: религия,церковь,духовность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.