Окупанти відновили роботу військових складів ПММ біля Севастополя

08 грудня 2020, 09:46
Власник сторінки
0
57
Окупанти відновили роботу військових складів ПММ біля Севастополя

Російські окупанти в анексованому Криму відновили функціонування військових складів паливно-мастильних матеріалів, що були побудовані за часів колишнього СРСР.

За рішенням російського воєнно-політичного керівництва з початку року в районі Мекензієвих гір (місто Севастополь, територія АР Крим) відновлено функціонування військових складів ПММ, що були побудовані за часів колишнього СРСР.

Зазначається, що протягом року на складах здійснювалось накопичення значної кількості пального для потреб з’єднань та частин ЗС РФ.

Розміщення подібних російських військових об’єктів поблизу великих населених пунктів і курортних зон створює загрозу мешканцям і відпочивальникам у Криму у разі виникнення на них аварійних або техногенних ситуацій.

Так, за даними ГУР, протягом жовтня-листопада 2020 року завезено:

до АР Крим – близько 280 цистерн (загальною вагою понад 15 тис. тонн) авіаційного палива для бойових літаків Чорноморського флоту;

на тимчасово окуповану територію Луганської області (через пункт пропуску “Гуково” на кордоні з Росією) – два ешелони з боєприпасами (12 критих вагонів загальною вагою понад 270 тонн).

Метою таких дій є підтримання військ у постійній бойовій готовності, забезпечення їхньої повсякденної діяльності, а також проведення заходів оперативної та бойової підготовки.

Ці дії спрямовані на те, щоб зробити ще більш потужну військову базу на території АР Крим, та у разі загострення ситуації на території України, російсько-окупаційні війська зможуть дуже оперативно відреагувати на дії українських військових.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.