У Криму критична ситуація з водопостачанням

02 грудня 2020, 10:47
Власник сторінки
0
23
У Криму критична ситуація з водопостачанням

Ситуація з водопостачанням Сімферополя залишається критичною, для її вирішення ведеться планова робота по бурінню свердловин з метою збільшення видобутку води з підземних джерел – заявив Аксьонов.

У той же час він доручив в оперативному порядку реагувати на всі звернення громадян, пов’язані з проблемами водопостачання. Глава Криму уточнив, що прогнози поки не віщують опадів, які могли б наповнити змілілі через тривалу посуху водосховища. Раніше він повідомив, що водопостачання Сімферополя в разі посухи до квітня буде забезпечуватися виключно підземними джерелами в обсязі понад 100 тисяч кубометрів на добу.

За даними підприємства «Вода Криму», на даний момент Сімферополь вже використовує для водопостачання понад 70 тисяч кубометрів на добу, води з підземних джерел близько 120 тисяч. До кризи через посуху місто і частину районів забезпечувався винятково з трьох водосховищ, що наповнюються річками, нормальне щодобове споживання Сімферополя становить 150-160 тисяч кубометрів на добу. Режим обмеження водопостачання і подачі води за графіком у Сімферополі та 39 селах в Сімферопольському і Бахчисарайському районах Криму почався з 24 серпня через посуху і обміління водоймищ.

У наступному 2021 році на кримському півострові, буде дуже багато проблем з водопостачанням, дотації РФ та плани щодо постачання води в Крим будуть тільки на папері. Люди які мешкають у віддалених районах півострову першими відчули, що таке нестача води. А далі будуть страждати і міста, так як дуже велика кількість води з підземних джерел буде вичерпана.

Якщо окупаційна влада Криму не вирішить питання водопостачання, то майдан 2013 – 2014 років для них виявиться дитячою забавкою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.