Лави російської армії на Донбасі поповнять мешканці Криму

25 травня 2020, 11:20
Власник сторінки
0
42
Лави російської армії на Донбасі поповнять мешканці Криму

На засіданні Постійної ради Організації з безпеки і співробітництва в Європі пролунала заява щодо порушення зобов’язань РФ через призов жителів Криму до російської армії.

За словами постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Євгенія Цимбалюка, цього року Російська Федерація має намір призвати до лав своєї армії майже 3,3 тисячі жителів тимчасово окупованого Криму. Загалом із 2015 року до лав російської армії було призвано щонайменше 18 тисяч кримчан. Ті, хто заперечував та заявляв про небажання служити в російській армії, стали жертвами кримінального переслідування.

«Це було і досі є кричущим порушенням зобов’язань Росії як окупаційної держави. Женевські конвенції від 12 серпня 1949 року дуже чітко забороняють окупаційній державі примушувати жителів окупованих територій до служби в її збройних або  своїх допоміжних силах, у тому числі шляхом тиску чи пропаганди, спрямованої на забезпечення добровільного призову», – наголосив Євгеній Цимбалюк.

Постійний представник України також зазначив, що більшість цьогорічних призовників служитимуть за межами тимчасово окупованого Криму, зокрема в Південному військовому окрузі РФ, чиї військові частини безпосередньо беруть участь у бойових діях проти українських військових на Донбасі.

«Росія окупувала дві частини території України та відправляє українців з однієї з цих частин боротися з українцями на іншу. Важко уявити собі більш цинічний спосіб використання окупації для реалізації сумнівних політичних цілей. Ми разом із усією цивілізованою міжнародною спільнотою рішуче засуджуємо практику Росії змушувати кримських жителів служити в її збройних силах», – наголосив Євгеній Цимбалюк.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Росія,призыв,ОБСЕ,Крим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.