Чому Росія блокує ініціативу введення миротворців на Донбас?

19 грудня 2019, 18:18
Власник сторінки
0
30
Чому Росія блокує ініціативу введення миротворців на Донбас?

«Окупаційний контингент» - так називають міжнародних військових російські найманці

Чому Росія блокує ініціативу введення миротворців на Донбас?
Росія дуже боїться введення на тимчасово окупований Донбас миротворчого контингенту ООН, до складу якого навряд чи ввійде російський та лояльний до РФ контингент. В такому разі тоді вони втратять можливість провести там вибори, зробивши їх «переможцями» своїх поплічників. Про це свідчать агресивні заяви глави МЗС Росії Сергія Лаврова, який назвав миротворців «окупаційним контингентом».
Він нагадав, що ініціативу про введення «блакитних касок» ООН на Донбас пропонував колишній спеціальний представник США по Україні Курт Волкер. Також він озвучував ідею розпуску всіх структур, що забезпечують життєдіяльність терористичних «Л/ДНР», і створення там міжнародної адміністрації з введенням міжнародної поліції.
«Здавалося б, цілком логічні пропозиції, якщо мова йде про виконання Мінських угод. У цих угодах немає ніяких згадок про «народні республіки», а тільки про окремі райони Донецької і Луганської областей.
Він зазначив, що якщо вибори в ОРДЛО проводити за українськими законами, то територію повинна контролювати Україна. Але Волкер запропонував росіянам очевидний компроміс - раз вони не довіряють чесним виборам під українським контролем, то нехай під час виборів територію контролює міжнародна адміністрація і миротворці ООН.
«Але Сергій Лавров вважає «окупаційним контингентом "не російські збройні сили і їх найманців, які зараз здійснюють контроль над Донбасом, а саме миротворчий контингент ООН! Волкер, за його словами «пропонував ввести під прапором ООН в Донбас окупаційні війська», контингент яких, як правило, складають військовослужбовці нейтральних країн.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.