Російські хакери атакували лікарні в Чехії: Україна пропонує свою допомогу

21 квітня 2020, 15:59
Власник сторінки
военный инженер
0
24
Російські хакери атакували лікарні в Чехії: Україна пропонує свою допомогу

Хакери атакували лікарні в містах Острава, Оломоуц, під Пардубіце і Карловими Варами, а також Міністерство охорони здоров'я і празький аеропорт ім. Вацлава Гавела.

Через рік після того, як чеські спецслужби розкрили мережу хакерів з колишніх громадян Росії, які отримали громаддянство країни, Кремль знову запідозрили в кібератаках на муніципальні об'єкти і міністерство в Чехії.

Про це повідомляє видання , Посилаючись на джерела, наближені до розслідування події.

Зокрема, як стверджується, хакери атакували лікарні в містах Острава, Оломоуц, під Пардубіце і Карловими Варами, а також Міністерство охорони здоров'я і празький аеропорт ім. Вацлава Гавела.

Слідчі схиляються до висновку, що за нападами стоїть Росія – на це вказують IP-адреси, з яких здійснювалися атаки, унікальна кількість підключених до Інтернету комп'ютерів і тип програми, яка використовувалася для злому.

Посольство України в Чехії вже засудило кібератаки і висловило готовність Києва допомогти Празі протистояти іноземним хакерам.

"Ми засуджуємо кібератаки на чеські медичні установи – під час пандемії це особливо цинічно. Україна, яка вже 6 років протистоїть Росії у військовому плані, в т.ч. і в кіберпросторі, висловлює солідарність своїм чеськими друзями та готова з радістю поділитися досвідом боротьби з агресором", – заявили дипломати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Евросоюз,Росія,Коронавирус,Україна,Чехія,хакерская атака
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.