Путінський режим: його дія та перспективи

26 червня 2017, 11:43
Власник сторінки
Журналіст
0
126
Путінський режим: його дія та перспективи

В.В. Путін. Сьогодні це одна з найгучніших постатей на світовій політичній арені.

Доказом цього є те, що у 2016 році президент РФ вчетверте посів перше місце у рейтингу найвпливовіших людей світу за версією Forbs. "Путін зробив Росію!", "Путін всім покаже!" і т.п. вирази, які ми, нажаль, чуємо не лише від росіян. Та чи насправді президент Російської Федерації такий, яким його вимальовують кремлівські PRники?

Росія за останні роки вторглася на територію сусідньої країни, вступила у військові конфлікти (які не стосувались за великою мірою РФ), втрутилась у виборчі кампанії США та Франції. Враховуючи це все, виникає враження вагомості та вседозволеності Росії та її президента у світовій політиці. Але які від цього внутрішні наслідки для Росії? І чи в змозі така зовнішня політика приховати економічні та соціальні проблеми в країні? Влада РФ каже, що країна вийшла з періоду масових падінь акцій на біржах, що економічна "депресія" вже пройшла. Що ж ми маємо насправді - Центробанк просто зменшив відсоткові ставки резервування банків у надії на те, що збільшення грошової маси в країні позитивно вплине на курс рубля. Будь-який економіст Вам скаже що відповідний “план економічного зростання” - це повна маячня! Ще більшою нісенітницею виглядає зменшення цін на нафту. Також, від “заслужених російських політологів” ми часто чуємо про прекрасну внутрішню політику Путіна. Але як вона може бути прекрасною, якщо за останні два роки відношення росіян до політики президента впало на самісіньке дно?

Видавництво Business Insider пише: "Путин не так силен на мировой арене, как кажется", доповнивши це прекрасним висловом що описує зовнішню політику Росії, а саме: «России не хватает мягкой силы, поэтому большинство ее соседей отчаянно пытаются отгородиться от России, и из-за этого ее экономика застопорилась. Но здесь есть парадокс: именно потому, что у нее мало других механизмов влияния на другие страны, она все чаще подходит к решению своих вопросов с помощью военных инструментов». Дослідження, проведене в 2017 році показало, що 63% опитаних людей підтримують політику Росії по відношенню до України, в порівнянні з 83% в 2015 році.

Із кожним роком показник довіри жителів РФ до президента падає. Звісно, в російській статистиці Ви цього не побачите, але в правдивих міжнародних показниках одразу видно, що економіка Росії перебуває у стані безперервної регресії (що вражає, адже всередині країни війни нема, на неї ніхто не нападає!) І якщо вже й називати Путіна "кукловодом", то тільки із слабкою рукою, яка не зможе утримувати ляльок довго і 100% їх контролювати. Кінець його вистави близько...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: экономика,Путин,падение,политика,Путін,военное вторжение России,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.