Крок уперед чи кілька кроків назад?

27 листопада 2013, 08:22
Власник сторінки
0
126
Крок уперед чи кілька кроків назад?

Скептики, циніки, песимісти… Скільки таких донедавна було посеред українців, а ще більше – серед можновладців, котрі були щиро переконані в тому, що події 2004 року вже ніколи не матимуть повторення.

Скептики, циніки, песимісти… Скільки таких донедавна було посеред українців, а ще більше – серед можновладців, котрі були щиро переконані в тому, що події 2004 року вже ніколи не матимуть повторення. Останні роки, плюндруючи людські чесноти, біло-блакитні технологи намагалися викоренити з голів українців демократичні погляди, свободу мислення, дій і вчинків; натомість насаджували зневіру у власних силах, можливостях, переконаннях. Старалися посіяти сумніви та розпалити чвари мовними, політичними, економічними питаннями. Штучно зіштовхували людей із різними позиціями, але коли ті знаходили між собою спільну мову, вдавалися до провокацій та кидали на українців різноманітних «тітушок»…

 

Вийшовши на майдани, українці вкотре довели, що для них європейські цінності, це не порожній звук або усно-письмова декларація. Це напрямок розвитку держави, стратегічна дорога до позитивних змін, реформ у державомисленні та економіці. Останній рік Віктор Янукович вдавав, що він так само мислить і його біло-блакитні поплічники у Верховній Раді твердо хитали головами, підтверджуючи євростремління України. До останнього переконували, що підтримують європейський вектор розвитку країни. А Росія – це наш сусід, з яким ми прагнемо мати добросусідські рівноправні стосунки...

 

На цьому тлі виголошене від Кабміну розпорядження виглядає не лишень зрадою державних інтересів України, але й величезним обманом своїх громадян. Обіцянки-цяцянки з боку Росії, про які ніхто не лише зі звичайних громадян, але й з найближчого оточення президента не знають, показали що керманич країни у своїх діях керується виключно власними інтересами (чи-то страхами), і ніскільки не опікується справами державними. Останні мають не лише занедбаний стан, але й подекуди критичний. З початку цього року заборгованість по зарплаті загалом по Україні зросла на 10,7%, борги бюджету по поточним соціальним виплатам становлять близько 2 мільярдів гривень, а дефіцит Пенсійного фонду, внаслідок так званої пенсійної реформи Януковича-Азарова, зріс до майже 65 мільярдів.

 

Останнє відеозвернення президента до народу лише підтверджує розгубленість Віктора Януковича, його не здатність відстоювати державницькі інтереси. Гарант нічого достеменно не пояснив своєму суспільству, а лише продемонстрував, що йому нічого сказати і він не контролює ситуацію. Янукович досі не збагнув (та чи здатен на це), що його обрано людьми, аби він представляв інтереси всієї країни, а не угрупувань з фракції ПР чи своєї Сім’ї. Президент – керманич держави – своєю промовою дав зрозуміти, що він не має конкретного й довготривалого плану подальших дій для країни та не може чітко сказати з ким він та на які цінності спирається.

 

Цілковито переконаний, що в подібному становищі на перше місце виходить наша з вами позиція, наші з вами дії. Ситуація з непідписанням Угоди ще не склалася остаточно, як би нам не намагалися нав’язати цю хибну думку. Відтак, фактор вулиці відіграє значну роль у тому, що Янукович схаменеться та під народним тиском зробить крок у бік Європи. Але для того, аби це сталося, нам потрібно гуртуватися навколо євроінтеграційного питання, сміливо виходити на майдани та відстоювати власну думку. Бо шанс, який ми сьогодні маємо, є, без перебільшення, історичним. Або ми власною бездіяльністю відкинемо Україну на кілька десятків років назад, або рішуче спрямуємо нашу державу у бік розвитку та позитивних змін.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.