Євромайдан: "Шлях до Львова - через Київ"

24 листопада 2013, 19:29
Власник сторінки
M_Halushchak@email.ua
0
483
Євромайдан:  Шлях до Львова - через Київ

Сприймайте мітинги, як тренування. Спортсмен, який не тренується - ніколи не здобуде перемоги. Не втрачайте кваліфікації людей, які борються за свої права.

Піч час Української революції, на початку ХХ ст., Євген Коновалець сказав фразу, яка буде актуальною для всіх наступних поколінь українців: "Шлях до Львова лежить через Київ". Вільний Львів буде лише за умови вільного Києва. Наскільки б ми не були близько до Європи, але якщо прапор Євросоюзу не буде висіти у Києві - ця близькість всього лише залишиться територіальною. Тому, треба шукати всі можливості, щоб їхати у Київ.

 Хто контролює серце - той контролює весь організм. Хто контролює столицю - той контролює державу.

 Інше важливе питання: чому ми повинні їхати? Відповіді можна знайти у вчорашньому Дні пам"яті жертв Голодомору:

1) Євроінтеграція - це незалежність і в першу чергу від Росії. Якщо б ми у минулому столітті були незалежними у нас не було б Голодомору;

2) Якщо б ми на початку минулого століття не побоялись заплатити малу кров за незалежність - нам не потрібно було б платити велику у подальшій боротьбі. Якщо б ми зберегли свою армію - нам не потрібно було б відправляти 17-річних студентів захищати свою державу під Крути.

Так само і сьогодні: якщо ми зараз не пожертвуємо малу ціну - нам прийдеться платити значно більшу. Беріть відпустки, лікарняні, відпрошуйтесь і їдьте в Київ. Якщо ви не пожертвуєте своєю роботою сьогодні - завтра вас з неї просто можуть звільнити. І не через те, що ви погано працюєте, а через те, що не матимуть грошей, щоб виплатити вам зарплату. Це не ми мало працюємо - це вони багато крадуть. Ми повинні бути безпощадними до злодіїв.

3)-й урок із вчорашньої 80-ї річниці: мовчання - це найбільший злочин. Світ знав про Голодомор в Україні, але йому було вигідніше заігрувати з Радянським Союзом. Всі великі трагедії в історії людства відбуваються за мовчазної згоди. Якщо б світові держави у той час відреагували на Голодомор - не загинуло б стільки українців.

Якщо ми сьогодні будемо мовчати про те, що робиться у нашій державі - наші діти та наступні покоління проклянуть нас за те, яку Україну ми їм передали.

Тому, треба діяти - не залежно від результату.

Сприймайте мітинги, як тренування. Спортсмен, який не тренується - ніколи не здобуде перемоги. Не втрачайте кваліфікації людей, які борються за свої права.

Помаранчева революція не виросла на порожньому місці - їй передували безперервні акції проти режиму Кучми. Незважаючи на те, що нас розігнали у 2000 р. - у 2004 нас прийшло стільки, що вони вже не могли цього зробити.

Отже:

1) ставтесь до мітингів, як до тренувань перед великим боєм. Якщо ми не скинемо цю владу сьогодні - ми повинні бути готовими, щоб використати наш шанс завтра чи післязавтра;

2) не мовчіть - мовчання це найгірший злочин. Наша зброя - це публічність;

3) Їдьте в Київ - там вирішується наше майбутнє.

Михайло Галущак

(Із виступу під час мітингу на Євромайдані у Миколаєві Львів.обл.)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.