У Дніпропетровську міліція сприяла Євромайдану

24 листопада 2013, 12:16
Власник сторінки
журналіст
0
190

Принаймні, так було за моєї присутності на заході.

Щойно повернувся з Європейської площі, що в центрі Дніпропетровська. Там триває Євромайдан. Народу прийшло близько півтисячі.

Міліція не лише не протидіяла, а навпаки, тільки сприяла проведенню заходу, котрий почався з провокації. Відразу після початку до мегафону прорвався якийсь дідуган і вигукнув щось на зразок: "Україна нужна Парижу, как в русской бане лыжи!". Людина явно була налаштована на конфлікт.

Побачивши ситуацію, міліція відреагувала негайно. До антиєвропейця підійшов заступник начальника міського Управління МВС, керівник департаменту громадської безпеки Володимир Сідлецький зі своїми помічниками і вони акуратно вивели русомірця за межі зібрання.

Взагалі міліції було дуже мало. Правоохоронці стояли невеличками групками осторонь громади і нічим не привертали до себе уваги.

Захід зібрав суспільно-політичний й мистецький бомонд міста. Зокрема, були помічені письменниця й перекладачка Вікторія Наріжна, відомі кавеенщики, громадянські активісти, журналісти.

Навіть ті люди, що проходили повз мітинг, цікавилися, де можна взяти проєвропейську символіку - стрічки й прапорці ЄС. Настрій - "помаранчевий".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.