24 листопада о 12.00 мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Приходьте!

23 листопада 2013, 18:19
Власник сторінки
0
135
24 листопада о 12.00 мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Приходьте!

Для України настала вирішальна мить. Наше майбутнє залежить від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Для України настала вирішальна мить. Наше майбутнє залежить від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Але в останню мить влада зупинила процес євроінтеграції, розвернувшись у бік Росії та Митного союзу.

Відмовляючись від європейського напрямку, ми маємо розуміти втрати. Україна втрачає можливість реального конкурентного виходу на європейський ринок, який є найбільшим споживчим ринком у світі; можливість впровадження нових економічних, промислових, соціальних стандартів і модернізації виробничо-промислового сектору країни. Варто згадати досвід сусідньої Польщі, яка є членом ЄС з 2004 р. У 2003 році рівень безробіття в Польщі складав 20%, середня зарплатня в промисловому секторі складала всього 537 євро, а прямі закордонні інвестиції становили 3,7 млрд євро. Тільки за перші чотири роки асоціативного членства в ЄС Польщі вдалося суттєво покращити ці показники, знизивши рівень безробіття майже на 9%, та підвищивши середню зарплатню та рівень інвестицій на 313 євро і 9,1 млрд євро відповідно.

Призупинення євроінтеграційного процесу, оголошене Урядом Азарова, це особиста вказівка Януковича: підписуючи сумнозвісну постанову Кабміну від 21 листопада 2013 року про призупинення євроінтеграції Азаров виконував замовлення «гаранта». Можливо ще є хтось, хто не розуміє, що ціною, за яку Янукович продав Україну, стали обіцяні Росією знижки на газ, насамперед для наближених до нього олігархів, та близько 20 млрд. доларів США, половину з яких влада планує вкрасти, а половину витратити на виборчу кампанію Януковича у 2015 році. Для влади комерційно вигідно приєднати Україну до «закритого клубу економічного процвітання»: економіка країни в такому разі базується не на малому та середньому бізнесі, як в Європі, а на великих олігархічних корпораціях, що отримують прибутки з сировинного бізнесу, як це відбувається в Росії, Білорусі та Казахстані.

Європейська зарплата, справедлива пенсія, нові робочі місця, інвестиції у вітчизняну економіку – все це, на думку можновладців з Банкової, непотрібно українцям.

В цей переломний для України час важливо зробити правильний вибір. Важливо розуміти, що зараз доля країни залежить від категоричної позиції кожного особисто. Не можна мовчки стояти осторонь, коли доля цілої країни вирішується на Банковій. Не можна втратити шанс кожного з нас жити за демократичними європейськими стандартами життя. Варто боротися за країну в якій немає місця такому синонімічному ряду як «влада-бандитизм-корупція».

Стоячи осторонь можна втратити останній шанс на європейське майбутнє країни. Країни, яка географічно є центром Європи.

24 листопада о 12.00 опозиція збирає мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві. Приходьте!



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.