Рахівські лісничі оголосили жителям села Богдан комендантську годину

22 листопада 2013, 10:03
Власник сторінки
журналіст
0
1101
Рахівські лісничі оголосили жителям села Богдан комендантську годину

Частину жителів села Богдан лісники ізолювали від зовнішнього світу, а місцева міліція і суд не вважає це злочином.

Частина жителів села Богдан Рахівського району Закарпатської області аби потрапити додому має піти на поклон працівникам лісової охорони Щаульського лісництва ДП”Рахівське ЛДГ”. Адже саме вони, порушуючи усі Конституційні права громадян, вирішують чи можна пройти людям після 18.00 до своєї оселі, а чи ні. Така собі комендантська година.
Між житловими будинками по вул. Шевченка у селі Богдан розмістилося КПП Щаульського лісництва. Після 18.00 без дозволу лісової охорони – ані кроку. Між іншим це єдина дорога, яка зв"язує жителів села з того боку КПП із зовнішнім світом. Схоже, що лісничі відчули себе господарями цієї землі у самому гіршому сенсі цього поняття. 
4 рази поспіль намагався проїхати на своїй автівці на інший бік села, що за КПП, начальник регіонального Закарпатського обласного управління ГО «Міжнародна Правозахисна Асамблея «Антикорупційне Бюро України» Микола Кукіш-Мельник. Але у всіх випадках без будь-яких причин, лісничі йому в цьому відмовляли. 
Громадськість України знає, що коли трапляється злочин, за допомогою треба йти до правоохоронних органів. Та, схоже не в наш час, не в нашій країні і вже точно не в Рахівському районі. 
Про самовільні злочинні дії лісників Микола Кукіш-Мельник неодноразово повідомляв до міліції по номеру «102» та телефонував на «гарячу лінію» МВС України. Останнього разу міліцейська група таки прибула на місце злочину. Але як виявилося, правоохоронці були у зговорі зі злочинцями. Адже замість того, аби зафіксувати порушення з боку лісової охорони Щаульського лісництва, вони склали протокол на самого потерпілого. Його звинуватили у дрібних хуліганських діях. 
«Мене звинуватили, що я обматюгав та усіляко ображав лісову охорону, але це зовсім не так. Міліціонери самі надиктовували свідчення проти мене. Свідками ж виявилися, лісник Щаульського лісництва та працівники прикордонної служби. Ці люди готові дати неправдиві покази, бо знаходяться зі мною у неприязних стосунках» - розповів Микола Кукіш-Мельник. 
Представник «Антикорупційного Бюро України» Микола Кукіш-Мельник, очолює ще й Закарпатську обласну правозахисну організацію "Справа і честь" і вже давно веде не рівну боротьбу із корупцією серед місцевих чиновників. Зокрема, громадський активіст неодноразово викривав незаконну вирубку лісів працівниками ДП”Рахівське ЛДГ”. Працівники прикордонної служби теж мають зуб на Миколу Кукіш-Мельника. Адже, той нині розслідує справу як начальник Богданської застави п. Гоминюк, з місцевими високопосадовцями, контролює контрабанду цигарок до Румунії. 
Але головне, що цього дня проїхати через КПП нашому колезі так і не вдалося, бо вже самі працівники міліції В.Ю Кокіш. та Я.І. Шелельо, які прибули на місце злочину, просто безпідставно не дозволили йому цього зробити.
Наступного ж дня, 15 жовтян 2013 року, Рахівський суддя Іван Тулик притяг Миколу Кукіш-Мельника до адміністративного покарання та оштрафував на 51грн. А на запитання, чому після 18.00 не пропускають автомобілі через КПП Щаульського лісництва до житлових будинків, адже це грубе порушення Конституції України, Іван Тулик відповів, що це його взагалі не цікавить. Не цікавить його й те, що працівники міліції схвалюють не законні дії лісової охорони. 
Чи є іще десь в Україні хоча б одне місце, де б по серед вулиці житлового масиву лісничі виставили своє КПП і розпоряджалися кому, коли і куди йти? Навряд чи. 
Рахівські чиновники певно уявили, що живуть на Сицілії, що закони їм не писані, а вони є місцевою мафією.
З достовірних джерел стало відомо, що організаторами та замовниками адміністративного покарання є начальник Рахівського РВ УМВС України в Закарпатській області Віталій Шимоняк та директор ДП“Рахівське ЛДГ” Володимир Приступа. А протокол був першою ластівкою, адже в планах чинуш, у близькому майбутньому, скласти ще два протоколи та арештувати Миколу Кукіш-Мельника. 
«За порушення “спокою” чиновники можуть мені помститися, і може так статися, що мені не дай бог підкинуть наркотики, зброю чи крадені речі, аби будь-яким шляхом “заткнути мені рота”», - зазначає начальник регіонального Закарпатського обласного управління «Антикорупційного Бюро України».
Тиск на Миколу Кукіш-Мельника подвоївся з того часу, як журналісти Бюро приїхали зі столиці на прохання місцевих жителів і самі переконалися, які чорні справи ведуть тамошні можновладці. «Антикорупційне Бюро України» розпочало ряд журналістських розслідувань стосовно корупції в органах влади на Закарпатті.
Відтак керівництво організації змушене звернутися за допомогою до Президента України, Прем’єр-Міністра, Генпрокурора та Міністра МВС України, аби захистити честь і гідність та волю свого співробітника та зупинити мафіозні дії місцевих владних мужів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.