Закон про розрахунки векселями з місцевими бюджетами повертає в 90-ті

29 жовтня 2013, 12:22
Власник сторінки
0
313

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 22 Закону "Про Державний бюджет України на 2013 рік"

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 22 Закону "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо реструктуризації фактичної бюджетної заборгованості шляхом видачі фінансових казначейських векселів.

Даний законопроект створює додаткові можливості до корупції і повертає Україну до старих корупційних схем на енергоринку, які були у другій половині 90-х років. 

Векселі – це лише спосіб зняти відповідальність з держави і перекласти на місцеві органи влади.

Адже схема розрахунків з підприємствами теплопостачання, водопостачання та водовідведення фінансовими казначейськими векселями, затверджена провладною більшістю, жодним чином не вирішує питання погашення заборгованості держави перед місцевими бюджетами.

Так, станом на 1 вересня 2013 року заборгованість державного бюджету перед місцевими бюджетами з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення складала 8,2 мільярди гривень.

А заборгованість з різниці в тарифах на теплову енергію для населення протягом цього періоду становила 10,6 мільярдів гривень. Це призводить до критичного фінансового стану підприємств теплоенергетики та загрожує зривом опалювального сезону 2013/2014 року в усіх регіонах України, що є неприпустимим.

УДАР не голосував за даний законопроект, і Президент має накласти на нього вето.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.