триматись

23 жовтня 2013, 16:22
Власник сторінки
маніпулятор словесним пластиліном чорного кольору
0
161

Інші нам потрібні як спостерігачі, як вболівальники, як групи підтримки з помпонами, як критики, як санітари, як, врешті-решт, ті, хто нас закопають, як ті, хто над нами – вже бездиханними – поплаче.

Триматись на відстані. Відступати за наближення. Відштовшувати за нахабності. Відпилювати за сплавлення. Відділяти за перемішування. Відпоювати за тверезості.

Кожен індивід має право на свободу, навіть якщо свобода ця закінчується всередині. Досить-таки широка свобода, яку важко зламати, але легко підпилити. Самим собі. Схильні до мазохізму люди вимагають болі, вимагають руйнування, вимагають крові. Навіть якщо цей біль причиняти самому собі, навіть якщо руйнувати власний організм, навіть якщо просто прискорювати кровообіг, кров усе одно буде.

Інші Нам не потрібні. Для болю. Як об’єкти болю. Ні, не потрібні. Інші нам потрібні як спостерігачі, як вболівальники, як групи підтримки з помпонами, як критики, як санітари, як, врешті-решт, ті, хто нас закопають, як ті, хто над нами – вже бездиханними – поплаче. Вислів Сартра всім [хто зараз читає цей текст] відомий: «Інші, братіш, то є Пекло», казав французький радикальний комуніст товаришам екзистенціалістам. Інших, – каже вже український товаріщ Науменко (із визначених позицій у якого лише гетеросексуальність, первинні ознаки алкоголізму, і жодних схильностей до симпатій тій чи іншій політичній силі) – потрібно тримати на жорсткій прив’язі. На тоненькій титановій (вуглецеволоконній) жердині з нашийником на кінці. Не підпускати занадто близько, але і не відпускати. Тримати. На відстані. Тримати міцно, і за жодного випадку не спускати натяг накинутих на голови петель. Вибудовувати радіуси навколо себе із ворин різної довжини, накопичувати все більше й більше страждальців. Тримати.

Знову ж таки, французик: «Я – кат для Інших. Інші – для мене». Себто коли власної плоті для знущань вже не вистачає, потрібно потихеньку перебиратись на інших. Коли тебе зсередини розпирає – атакуй (але є одне правило: якщо ти себе катуєш психологічно – інших теж. Жодної фізичної агресії, бо по-перше – вона примітивна, для тих, у кого недостатньо сил для впливу розумового, а по-друге тортури  повинні бути спроектовані ідентично).

Шукай піддатливих жертв, вигадуй криваві пастки, трощи кістки свідомості, дави тарганів, котрі вистрибують з голів. Ти – безпристрасний кат, неси свою місію. Рятуй єдинорогів, вбивай фантомів. Обрубуй думку на підступі до висновку.

Конєц.
Знущання.

13/09/2013

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: комуняки,індивід,знущання,пекло,кінець,відстань,триматись,сартр,відносини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.