Прикриваючись «європейською інтеграцією», влада займатися політичним шулерством

17 жовтня 2013, 09:52
Власник сторінки
0
280

Партія регіонів продовжує займатися політичним шулерством.

Цього разу предметом маніпуляцій став ключовий для будь-якої демократичної держави законопроект про вибори народних депутатів, який О. Єфремов і його колега В. Олійник зареєстрували 10 жовтня.

Як вказують автори, даний проект є "євроінтеграційним" і враховує зауваження, висловлені місією ОБСЄ.

Однак,  під прикриттям «європейської інтеграції» регіонали показово включили до проекту лише ті норми, які в майбутньому дозволять безперешкодно фальсифікувати результати народного волевиявлення. 

Представники партії влади, посилаючись на відповідні висновки європейських інститутів, намагаються проштовхнути найбільш одіозні зміни до закону про вибори.

Відтак, передача права реєстрації кандидатів в мажоритарних округах ОВК, обмеження розмірів виборчих фондів кандидатів та обмеження повноважень спостерігачів навряд чи сприятимуть покращенню виборчого процесу у вітчизняних реаліях.

Проте основним зауваженням до проекту є спроба авторів «тюнінгувати» змішану виборчу систему, яка в нашій країні традиційно використовується винятково для ревізії результатів голосування партією влади.

Наявність мажоритарної складової у виборчій системі дозволяє фактично спотворювати політичний баланс в суспільстві.

Загалом, представлений проект є не більше, ніж спробою «регіоналів» передбачити у виборчому законодавстві шпаринки, які дозволять в майбутньому фальсифікувати вибори, але водночас матимуть високе європейське схвалення.

Категорично проти того, аби під брендом «європейської інтеграції» у парламенті проштовхувалися відверто антидемократичні закони. Потрібно долучитися до процесу підготовки нового виборчого законодавства, але на принципово нових засадах.

Потрібно відстоювати необхідність ухвалення єдиного Виборчого кодексу, який повинен стандартизувати всі виборчі процедури на виборах будь-якого рівня.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,вибори,Партія регіонів,влада,мажоритарні округи,народні депутати України,уряд,Ткачук,ОВК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.