"Корчагінці" в диму...

07 жовтня 2013, 13:26
Власник сторінки
громадський діяч, журналіст
0
159

Тринадцять років "ТехНова" безжально експлуатувала обладнання ТЕЦ і отримувала надприбутки. "Рекордні строки" - це 13 рокві диму, смогу і захмарних тарифів. І варто було мені поцікавитися договором о

"Корчагінці" в диму...
Тринадцять років "ТехНова" безжально експлуатувала обладнання ТЕЦ і отримувала надприбутки. "Рекордні строки" - це 13 рокві диму, смогу і захмарних тарифів. І варто було мені поцікавитися договором оренди і капіталовкладеннями "ТехНови", як сморід від її піарАсів перевищив сморід від вугільного сміття. Нічого, я ще розкажу, хто і чим здобуває дешеву популярність. І порівняйте текст запиту і коментарі деяких відокремлених з підрозділу: що вони читають? А може екологія?
Прем’єр-міністру України

Азарову М.Я.



ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ



Шановний Миколо Яновичу!



Ставимо Вас до відома що з 2000 року цілісний майновий комплекс Черкаської ТЕЦ, який знаходиться у державній власності і на даний час є відокремленим підрозділом ПАТ «Черкаське хімволокно», був переданий у довготермінову оренду ТОВ «ТехНова». Черкаська ТЕЦ на сьогодні забезпечує теплом та гарячою водою близько 60% мешканців міста Черкаси, а інші 40% - комунальне підприємство «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради.

Гнучка економічна політика керівництва та власників комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго», залучення кредитних ресурсів та іноземних інвестицій, застосування новітніх інноваційних технологій дало змогу значно оновити технологічне оснащення підприємства, здійснити заміну трубопроводів, встановити нові ІТП в будинках комунальної форми власності.

Натомість черкащани, які мешкають на території, яку опалює та забезпечує гарячою водою ЧеркаськаТЕЦ піддані ризику залишитися без гарячою води, а взимку і без опалення внаслідок виходу з ладу та фізичного зносу обладнання внаслідок використання у якості палива неякісного вугілля та недостатньої модернізації обладнання.

До того ж, перехід Черкаської ТЕЦ із використання природного газу на використання вугілля, що допоміг розв'язати кризу з початком опалювального сезону, загрожує різким погіршенням якості повітря, яким дихають черкащани. Викиди у повітря при спалюванні 1 тонни газу складають до 6 кг(5 кг діоксиду азоту та 1 кг оксиду вуглецю), при спалюванні ж 1 тонни вугілля викиди зростають більш ніж у 18 разів, до 109 кг (3 кг діоксиду азоту, 2 кг оксиду вуглецю, 66 кг сірчистого ангідриду.

Відповідно до ст. 21, 22 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” Вашого розпорядження Фонду державного майна України, Мінрегіонбуду, іншим центральним органам виконавчої влади надати Черкаській міській раді копії договору оренди цілісного майнового комплексу Черкаської ТЕЦ, розрахунки вкладених інвестицій та розглянути можливість розірвання договору оренди цілісного майнового комплексу Черкаської ТЕЦ з нинішнім орендарем та передачі його територіальній громаді міста Черкаси з метою створення цілісного комунального енергетичного комплексу.


24.09.2013 В.В.Мамалига
Запит підтримано на пленарному засіданні Черкаської міської ради 24 вересня 2013 року.
http://procherk.info/news/7-cherkassy/17675-vazhlivu-diljanku-teplomerezhi-v-cherkasah-zaminili-v-rekordni-stroki
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.